Ustasından içli köfte tarifi ile mutfağınıza lezzet katın! Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle tam kıvamında içli köfteler yapacak, misafirlerinize gururla sunacaksınız. Adım adım yapılışı ve püf noktaları burada.

Pastaneden daha iyi: İşte yiyenlerin dilinden düşmeyen Az malzemeli Kurabiye tarifi Pastaneden daha iyi: İşte yiyenlerin dilinden düşmeyen Az malzemeli Kurabiye tarifi

İçli köfte yapmanın sırrını mı arıyorsunuz? İşte ustasından içli köfte tarifi! Bu tarifle hem kolay hem de lezzetli içli köfteler hazırlayabilir, sofralarınıza özel bir tat katabilirsiniz. Detaylı anlatım ve püf noktalarıyla tam kıvamında içli köfte yapmayı öğrenin.

Usta işi içli köfte tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratın! Tam kıvamında ve lezzetli içli köfteler yapmak için ihtiyacınız olan tüm detaylar bu tarifte. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu içli köfte tarifi, herkesin favorisi olacak.

MALZEMELER

Hamuru İçin:

2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı (silme) pul biber
2 çay kaşığı tuz
200 gram tereyağı veya margarin (14 yemek kaşığı)
550 gram kıyma
1/2 çay bardağı su
4 adet orta boy soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane (arzuya göre)
2 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
1 çay kaşığı kekik (arzuya göre)
1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
1 çimdik kimyon (arzuya göre)
10 sap maydanoz
1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)

TARİF

Bulguru ve irmiği ağzı kapaklı bir kapta sıcak su ile ıslatın ve ağzını kapatıp yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın.
200 gram yağı tencereye alın ve kıymayı rengi dönene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Kıymanın her yeri renk aldıktan sonra tane tane olması için yarım çay bardağı su ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Suyunu çektikten sonra küp küp doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
Soğanlar tamamen kavrulduktan sonra 2 çay kaşığı tuzu ve baharatları ilave edin
Cevizleri de ilave edip ocağın altını kapatın. Maydanozları ekleyip son kez karıştırıp soğuması için başka bir kaba alın.
Şişmeye bıraktığımız bulgurlu karışımı bir tepsiye (varsa çiğ köfte tepsisi) veya bir kaba çıkarın ve üzerine yağ, salça, un, yumurta, pul biber ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyip güzelce yoğurun
Yaklaşık 15 dakika yoğurduktan sonra bütün hamuru bir araya getirin ve üzerini nemli bir bezle örtün. Yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
Hamurunuzdan cevizden büyük yumurtadan küçük parçalar alıp yuvarlayın. Baş veya işaret parmağınızla açıp içine harç doldurup kapatın.
Eğer elinizde açamıyorsanız hamuru yağlı kağıdın arasına koyup büyükçe açarak kalıplar halinde çıkardığınız parçalara poğaça gibi iç harç koyup kapatabilirsiniz.
Kızgın yağda kızartın. Dilerseniz suda da haşlayabilirsiniz.

Ustasından içli köfte tarifi ile mutfağınızda lezzetli ve tam kıvamında içli köfteler hazırlayabilirsiniz. Adım adım anlatım ve püf noktaları sayesinde bu zorlu gibi görünen tarifi kolayca yapabilir, misafirlerinize ve sevdiklerinize gururla sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi