Ramazan ayının en güzel yanlarından biri de sahurda aileyle birlikte oturup, lezzetli yemekler yemektir. Bu yüzden sahura özel, kolay ve hızlı hazırlayabileceğiniz patates röşti tarifimizle sahur sofralarınıza renk katın.

Hızlıca hazırlayıp, lezzetiyle tüm aileyi mutlu edebileceğiniz bir sahur yemeği arıyorsanız, kaşarlı ve baharatlı patates röşti tam aradığınız tarif olabilir. Hem pratik hem de doyurucu bu tarif, sahur sofralarınıza yeni bir soluk getirecek.

PATATES RÖŞTİ TARİFİ

Malzemeler:

3 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)

1 adet kapya biber (doğranmış)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

5 dal taze soğan (doğranmış)

100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

1 adet yeşilbiber (doğranmış)

½ çay kaşığı pul biber

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber 1,5 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Öncelikle patatesler, kaynar suda dış kısmı hafif bir şekilde yumuşayana kadar kaynatılır. Ardından soğuması için bekletilir ve soğuyunca rendelenir.

Üzerine karabiber, tuz ve pul biber ilave edilir ve karıştırılır. Ayrı bir tavada zeytinyağında biber ve taze soğan sotelenir.

Orta boy bir tavada tereyağı eritilir. Rendelenen patateslerin yarısı eritilen tereyağına koyulur ve bastırarak düzleştirilir. Üzerine biber ve taze soğan karışımı ile kaşar peyniri eklenir. Daha sonra geride kalan rendelenmiş patatesler de en üste koyularak düzleştirilir. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirilir.

Düze bir tencere kapağı ile röşti ters çevrilir ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirilir. Pişen röşti ocaktan alınır ve dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun…

Editör: Haber Merkezi