Sahurda ne yapsam diye düşünenlere özel, lezzetli ve pratik bir tarifimiz var: Krep börek. Hem kolay hem de doyurucu bu tarif, sahur sofralarınızı şenlendirecek.

Sahur için lezzetli ve pratik bir seçenek arayanlar, doğru yerdesiniz! Krep börek, malzeme listesinden hazırlanışına kadar her adımıyla sizleri bekliyor.

Hızlıca hazırlanıp, lezzetiyle memnun eden bir sahur yemeği mi arıyorsunuz? Krep börek tarifiyle, sahur sofralarınıza renk katın. İşte malzemeler ve yapılışı...

Krep Börek Tarifi

Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet

Malzemeler

3 adet yumurta
6 yemek kaşığı zeytin yağ
2,5 su bardağı süt
1,5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 tutam maydanoz
4 dal taze soğan

İçi için;

Kaşar rendesi

Üzerine sürmek için;

Soğuk tereyağ

Krep Börek Tarifi

Genişçe bir kaseye yumurta, zeytin yağı, süt, tuz alınıp çırpılıp un ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılıp ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan eklenerek karıştırılır.
Tava bir fırça yardımıyla hafifçe yağlanıp bir kepçe krep hamurundan eklenip arkalı önlü pişirilir. Tüm hamur bu şekilde pişirilir.
Böreği hazırlamak için bir tane krep tavaya alınıp her yerine gelecek şekilde kaşar rendesi serilip başka bir krep üzerine kapatılıp kısık ateşte arkalı önlü ısıtıp tereyağ ile her iki yüzü de yağlanıp sıcak servis edilir.
Tüm krepler bu şekilde hazırlanarak pişirilir

Pratik ve lezzetli krep börek tarifiyle sahur sofralarınız artık daha renkli ve doyurucu. Bu tarif, sahur için hızlı ve pratik bir çözüm arayan herkesin favorisi olacak. Hem hazırlaması kolay hem de tadıyla tüm aileyi mutlu edecek. Deneyin ve sahurda lezzetli anların keyfini çıkarın. Sahurunuz bereketli olsun!

Editör: Haber Merkezi