Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kilo final maçında İranlı rakibi Amin Mirzazadeh’e yenilerek gümüş madalya elde etti.

Yozgat Meydanı'na dev ekran kuruldu
Memleketi Yozgat’ta Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan dev ekrandan oğullarının müsabakasını izleyen Sevgi ve Kelami Kayaalp, dualarını bir an olsun eksik etmediler. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Bakanı Celal Köse, il yöneticileri ve Yozgatlılar, Kayaalp çiftini yalnız bırakmadı. 

Anne Sevgi Kayaalp: "Oğlum gönüllerin şampiyonu"

6’ncı dünya şampiyonluğu için çıktığı müsabakada gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp’in annesi Sevgi Kayaalp, ‘Oğlum gönüllerin şampiyonu’ dedi.

Kayaalp;

“Yozgat halkından Allah razı olsun. Bu gün bizimle birlikte çocuğumu beklediği için. Canı sağolsun benim oğlumun. Yine şampiyon benim oğlum. Yüzün üzerinde madalyası var. Yense çok iyi olurdu, Türk Bayrağımızı göndere çektirmeyi, İstiklal Marşı’mızı söyletmeyi çok istiyordum ama olmadı. Canı sağolsun. Allah herkesten razı olsun. Allah herkese böyle evlat versin. Türk bayrağını dalgalandırsaydı çok mutlu olacaktım. Oğlumla gururluyum. Çok istiyordu, yavrusu da çok istiyordu; babacığım şampiyon ol gel diyordu ama kısmet olmadı. Hepimizin canı sağolsun benim oğlum yine şampiyon. Cumhurbaşkanımıza da çok çok selamlarımı iletiyorum valimizden, belediye başkanımızdan razı olsun” dedi.

Vali Özkan: "Nice şampiyonluklar gelecek"
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da; “Gönül isterdi ki madalya ile dönelim. Rıza bizim evladımız, bu toprakların evladı. Hemşehrilerimizle beraber maçı izledik, dualarımızla yanında olduk o da elinden geleni yaptı. Gönlümüzün şampiyonu, Allah daha nice şampiyonluklar nasip edecektir. Daha olimpiyatı var, inşallah oradan madalyalarla gelecektir” dedi.

Rıza’nın yeni şampiyonluklar kazanacağına inandığını ifade eden Özkan, şunları söyledi:

“ Ben bütün hemşehrilerimize, Rıza’yı yetiştiren anne babasına, emek veren hocalarına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah nice şampiyonluklarda madalya ile dönüş gelecek. Biz kendisine Yozgat olarak şampiyonumuzda gurur duyuyoruz. Canı sağolsun, gönlümüzün şampiyonu.”

Sakaryalı hentbolcuar play-offlara galibiyetle başladı Sakaryalı hentbolcuar play-offlara galibiyetle başladı

Köse: "Rıza Yozgat'In has evladı"
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Yozgat’ımızın has evladı, Bozok Yaylamızın yiğit evladı. Rıza bu güne kadar her zaman göğsümüzü kabarttı. İstiklal Marşımızı defalarca söyletti. 11 kez Avrupa, 5 kez dünya şampiyonu oldu. Bu işin finali Allah nasip ederse Olimpiyat Şampiyonluğu. Allah nasip ederse Olimpiyat Şampiyonluğu da yapacak. Rıza bizim gururumuz, kıymetlimiz, değerimiz, Rabbim onu yetiştiren anne babadan razı olsun. Hemşehrilerimiz Rıza’nın yanında oldular onlardan da Allah razı olsun.”