Kendi mutfağınızda mükemmel bir şerbetli irmik tatlısı yaratmaya ne dersiniz? Adım adım rehberimizle, bu eşsiz lezzeti herkesin bayılacağı bir tatlıya dönüştürebilirsiniz.

Şerbetli irmik tatlısı yapmanın sırlarını arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu detaylı tarifle, 10 kişilik enfes bir tatlı hazırlayın ve sevdiklerinizle paylaşın.

Evde şerbetli irmik tatlısı yapmak artık çok kolay! Bu basit adımlar ve püf noktaları ile siz de mutfakta lokmalık lezzetler yaratabilirsiniz.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

Herkesi hayran bırakacaksınız: Pastane ustalarının damak çatlatan Sufle tarifi Herkesi hayran bırakacaksınız: Pastane ustalarının damak çatlatan Sufle tarifi

9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Bu malzemelerin yanı sıra fırın kabını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağına ihtiyacınız bulunuyor.

Şerbeti için ise;

1 ya da 2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Pişirme Önerisi: Şerbetli İrmik tatlısı yapım aşamalarına geçmeden önce bu tarif için bazı tüyoları öğrenmekte yarar var. Şerbetli tatlılarda kıvam ve dökülme zamanı son derece önemlidir. Bu tür tatlıların fırından alındığı gibi bekletilmeden ılık şerbet ile buluşturulması gerekir.

Şerbetli irmik tatlısı yapımı için ise aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

Yumurtayı, toz şekeri ve yoğurdu derin bir kapta mikser aracılığıyla çırpın. Burada toz şeker eriyene kadar çırpmak önem taşır.
1 su bardağı süt ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 9 yemek kaşığı elenmiş unu karşılıma ekleyerek güzelce karıştırın.
Fırın kabını tereyağı yardımıyla yağlamaya başlayın. Tatlı harcını ise kalıba alın ve üzerini spatula yardımıyla düzelterek göze uygun hâle getirin.
Hazırladığınız harcı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 3 – 4 damla limon suyu sıkmanız gerekir. Ardından kaynayan şerbeti 5 dakika daha bekleterek ocaktan alın. Bundan sonra ılınmasını beklemelisiniz.
Bu sırada pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden üzerine ılık şerbet dökün. Bu sırada şerbetin içini çekmesine fırsat vermek için 10 dakika beklemek faydalı olabilir.
Bu bekleme süresinden sonra tatlıyı dilimlemeye ve servis etmeye başlayabilirsiniz.
Servis Önerisi: Şerbetli irmik tatlısını hazırladıktan sonra üzerine tercihe bağlı olarak; Antep fıstığı, toz fındık ya da file badem serpebilirsiniz.

Şerbetli irmik tatlısı tarifi ile evinizde tatlı bir harika yaratabilirsiniz. Kolayca ulaşılabilir malzemeler ve adım adım anlatılan bu tarifle, hem pratik hem de enfes bir tatlı hazırlamanın tadını çıkarın. İster özel günlerde ister günlük çay saatlerinizde, bu lezzetli tatlı her zaman favoriniz olacak. Üstelik şerbetin ılık dökülmesi gibi püf noktaları sayesinde her seferinde mükemmel sonuçlar alacaksınız. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi