İki gün süren eğitim semineri, Pazartesi günü saat 08.30'da Kur'an tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın'ın İbadet Bilinci, Hac ve Umre Menasiki konulu sunumlarının ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Uzman Dr. Neziha Gökkaya, Temel Sağlık Bilgileri verdi.
İl Müftüsü Muharrem Biçer de hacı adaylarını Hz. Peygamber (s.a.v.), Mescid-i Nebevi ve Medine hakkında bilgilendirdi. Salı günü saat 08.30 itibariyle devam eden seminerde İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın, Hac Yolculuğunda Maddi ve Manevi Hazırlık ile bir arada yaşama bilinci konularına yer verdi. İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Harun Gökcük, Haccın Hikmeti ve Hac'daki Sembollerin Anlamları üzerinde durdu. Kur'an Kursu Öğreticisi Züleyha Akgül de Kadınlara Özgü Konularla ilgili kadın hacı adaylarımızı bilgilendirdi. İlçemizden kutsal topraklara gidecek tüm hacı adaylarımızın ve ilçe dışından değişik sebeplerle ilçemizde bulunan diğer misafir hacı adaylarımızın da iştirakiyle gerçekleşen eğitime katılım oldukça yoğundu. Gelen misafirlerimize müftülüğümüzce ikramlarda bulunuldu. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından hacı adaylarımıza aşıları yapıldı ve aşı kartları teslim edildi. Hacı adaylarımızın valiz ve el çantaları da müftülüğümüzce kendilerine teslim edildi. 

Osmancık Belediye Başkanı Gelgör’e hayırlı olsun dileklerini ilettiler Osmancık Belediye Başkanı Gelgör’e hayırlı olsun dileklerini ilettiler

Orada yapılacak olan ibadetler ve dikkat edilmesi gereken hususlara detaylı bir şekilde değinen İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın, ibadetlerin bir provasını da toplantı salonunda gerçekleştirdi. İhramın nasıl bağlanacağından ibadetler esnasında nelere dikkat edilmesi gerektiğine kadar tüm detayları hacı adaylarımıza anlatan Aydın, bu ibadetin meşakkatli olduğu kadar çokta kıymetli olduğunu, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarımızın da bunun değerini ve önemini iyi kavraması gerektiğini vurguladı. Sıhhat ve selametle gidilip dönülmesi dua ve temennileriyle seminer tamamlandı. 

Ebru Çalık