Osmancık Belediye Başkanı Gelgör’e hayırlı olsun dileklerini ilettiler Osmancık Belediye Başkanı Gelgör’e hayırlı olsun dileklerini ilettiler

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında Çorum’un Osmancık ilçesinde törenle anıldı. Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediyenin çelenk sunumuyla başlayan tören, siren eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Buradaki törenin ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda yapılan programda Meliha Rıfat Göbel Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan gösteriler sunuldu, şiirler okundu, Atatürk hakkında hazırlanan sinevizyon gösterisi izletildi. Meliha Rıfat Göbel Ortaokulu Müdürü Hüseyin Okumuş burada yaptığı konuşmada Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. Yıldönümünde saygı ve özlemle andıklarını belirtti.

Atatürk’ü anlamanın yolunun eserlerini iyi tanımaktan geçtiğini dile getiren Okumuş “ Türk milleti eğer Atatürk'ü anlamış, yaptıklarını iyi değerlendirmiş ve yolunu bulmuşsa ümitsizliğe kapılması doğru değildir. O ne diyordu? O ne yapıyordu? O ne istiyordu? Bıraktığı emanet neydi? Eğer bu soruların cevabını verebiliyorsak onun bıraktığı bayrağı taşıyoruz, demektir. Kısacası kendisinin de ifade ettiği Mustafa Kemaller ülküsünü yaşatmanın tek yolu onu iyi tanımaktan, eserlerini, yaptıklarını, yapmak istediklerini iyi kavramaktan geçer.” diye konuştu.

Törene Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Dilbaz, Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuri Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.