Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ve Kargı Orman İşletme Müdürlüğü, orman yangınlarına müdahalede ve su ikmali yapılmasında hayati öneme sahip olan yangın havuzlarının sayısını artırıyor.

Bölgede olası yangın durumlarında kullanılabilecek 48 Havuz ve Gölet bulunuyor. Bu kapsamda 2023 yılı programında bulunan Kargı Orman İşletme Müdürlüğü Çömlektepe Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde yapılan Orman Yangını Havuzu tamamlandı. 

Kargılı girişimci kadınlar ürütmeye devam ediyor Kargılı girişimci kadınlar ürütmeye devam ediyor

Kargı Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde 11 adet havuz ve gölet bulunuyor. Orman Yangınlarına müdahaleye yönelik olarak Stratejik noktaya inşa edilen, yangın söndürme çalışmalarında su ikmali için kullanılması planlanan havuzun su kapasitesi 350 m3 ve komşu ve diğer şeflikler için ulaşımı daha kolay oluyor. 
Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Kurumeşe, OYM Şube Müdürü Engin Keleş Şube Mühendisi Meryem Şirin beraberliğinde bölgeye gerçekleştirilen ziyarette İşletme Müdürü Mehmet Eren Kargı rehberliğinde İşletme Müdür Yard. V. Nur Öksüz, Çömlektepe OİM Şefi Semiye Yılmaz’ın katılımıyla denetim ve incelemeler yapıldıktan sonra açılışı yapılarak gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra havuz hizmete alındı.

Havuz ve göletlerin yakınlarında bulunan yerleşim birimlerinde ilanlar dağıtıyor etrafı çevrili olan havuz ve göletlere yaklaşmamaları konusunda vatandaşlar da bilinçlendiriliyor.  Yangın havuz ve göletlerinin tamamının bakım ve temizlikleri düzenli bir şekilde yapılıyor. Can ve mal güvenliğini koruma maksatlı çevresini tel ihatalarla çeviriyor içerisine girmenin yasak olduğunu belirtir uyarı ve ikaz levhaları asılıyor.