AK Parti Kargı Belediye Başkan Adayı Cahit Arpa, üniversite öğrencileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Özlem Kır Lokantası’nda düzenlenen kahvaltıya AK Parti Kargı İlçe Başkanı Adem Bülbül, Kadın Kolları Başkanı Esra Peker ve üniversite öğrencileri katıldı. 

AK Parti Kargı Belediye Başkan Adayı Cahit Arpa, 40 yıllık idareci ve eğitimci olarak öğrencilerin sorunlarını yakından bildiğini belirterek, bu sorunların çözümü için projelerinin hazır olduğunu söyledi. 

Üniversite öğrencilerinin istek ve taleplerini de dinleyen Cahit Arpa, Kargı’daki Yüksekokulun şu anda iki bölümünün olduğunu bu bölümlere iki yeni bölüm daha eklenmesi için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Çorum'da korkutan orman yangını: Akbelen Yaylası'nda orman alev aldı! Çorum'da korkutan orman yangını: Akbelen Yaylası'nda orman alev aldı!

Yüksekokuldaki bölümlere yeni bölümler eklenmesi ile birlikte öğrenci sayısının da artacağını, öğrencilerin barınması için KYK yurdu yapılmasının şart olacağını kaydeden Cahit Arpa, ilk işlerinin yurt sorununu çözmek olacağını bildirdi. 

Bu süre zarfında öğrencilerden herhangi bir barınma ücreti alınmayacağını en önemlisi ihtiyacı olan öğrencilere burs temin edeceklerini belirten Cahit Arpa, “Uzun yıllar eğitimcilik yapan biri olarak öğrencilerimizin sorunlarını yakından biliyorum. Kargımızdaki yüksekokulumuza yeni bölümler eklenmesi şart. Bununla birlikte öğrenci sayımızda artış olacak ve KYK yurdu yaparak, öğrencilerimizin barınma sorununa çözüm bulacağız. 

Birçok öğrenci şehir dışından geldiği için barınma konusunda sorun yaşıyor. Ya da barınma sorunu olduğu için birçok öğrenci ilçemizdeki yüksekokulu tercih etmek istemiyor. Kargımızın gelişmesi için öğrencilerimizin rahat bir ortamda öğrenim görebilmeleri için gereken tüm çalışmaları yapacağız. Üniversite öğrencilerimizin sorunlarının çözümü için tüm projelerimiz hazır. Yapılacak olan yerel seçimler sonrasında Belediye Başkanı olmam halinde ilk olarak üniversite öğrencilerimizin sorunları ile ilgilenecek, ilçemizin gelişimi için elimizden gelen tüm çalışmaları yapacak, Kargı’nın hizmetin en iyisini almasını sağlayacağız.  

Öte yandan öğrencilerimizin mezuniyet törenlerinde çeşitli konserler ve çeşitli eğlenceler düzenleyecek, öğrencilerimizi ilçemizden mutlu ve memnun bir şekilde gelecekteki hayatlarına uğurlayacağız” şeklinde konuştu.