Ev yapımı beyaz lahana turşusu, fermente gıdaların sağlığa faydalarını ve lezzetini bir araya getiriyor. Hem kıtır kıtır bir tat hem de sağlık dolu bir deneyim için bu tarifi deneyin.

Beyaz lahana turşusu, hem fermente olmasıyla sağlık açısından değerli hem de lezzetiyle mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir tarif!

Mutfakta yeni bir maceraya hazır mısınız? Evde kendi beyaz lahana turşunuzu yaparak hem sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilir hem de yemeklerinize eşsiz bir tat katabilirsiniz.

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

BEYAZ LAHANA TURŞUSU TARİFİ

MALZEMELER

Bir adet lahana
3-4 diş sarımsak
3 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı toz şeker
4-5 dal taze nane
Yarım çay bardağı kuru nohut
1 su bardağı kadar sofra tuzu

TARİF

Lahanaları istediğimiz boyutta ayıklayalım ve güzelce yıkayıp suyunu süzelim.
Geniş bir kabın içerisinde 3.5 - 4 litre musluk suyuna üzüm sirkesi, toz şeker ve kaya tuzunu ekleyelim ve eriyene dek karıştıralım.
Cam kavanozun en dibine nohudun yarısını ve 2 diş sarımsağı koyup lahanaları iyice bastırıp sıkıştırarak ekleyelim.
Kavanozun yarısına geldiğinizde 4-5 dal taze naneyi ve kalan sarımsağı ekleyip lahanaları sıkıştırarak eklemeye devam edelim.
Kavanoz dolunca yaptığım su karışımını yavaş yavaş ekleyelim. Lahanalar sıkışık olduğu için suyu yavaş yavaş içerisine alacaktır. Azaldıkça ekleyerek kavanozun ağzına kadar dolduralım.
Kapağını kapatmadan kalan nohutları ekleyelim ve turşumuzu 15 gün güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim.
Turşumuz beklerken içerisindeki mayalanmadan dolayı zaman zaman gaz ve su sızdıracaktır bu yüzden kavanozun altına önlem olarak bir kap koymanızda fayda var.
15 gün sonunda turşumuz tüketilmeye hazır hale gelecektir eğer yaz mevsimindeyseniz turşunun daha geç yumuşamasına yardımcı olmak için buzdolabında saklayabilirsiniz.

Evde beyaz lahana turşusu yapmak hem basit hem de son derece keyifli bir süreç. Bu tarif sayesinde, sağlığınıza katkı sağlayacak, sofralarınızı renklendirecek lezzetli bir seçeneğe sahip olacaksınız. Fermente sebzelerin sağlık ve lezzet dünyasını keşfetmek için bu tarif ideal. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi