Ev yapımı bir pidenin lezzeti başka olur! Kır pidesi tarifimizle, evde lezzetli bir maceraya atılın. Pratik adımlar ve püf noktalarıyla, mükemmel sonuçlar alın.

Evinizde mis gibi pide kokuları yayılacak! Dana kıymalı bu kır pidesi tarifi, hem pratik hem de ağız sulandırıcı. Tüm aile bu lezzete bayılacak, şimdiden ellerinize sağlık!

Mutfakta yeni bir şeyler denemeyi seviyorsanız, bu kır pidesi tarifi tam size göre! Basit malzemeler ve net adımlarla, mükemmel bir sonuç için gereken her şeyi öğrenin.

MALZEMELER

Su Böreğini bu kadar kolay yapan başka tarif yok! Tavada çıtır çıtır Su Böreği tarifi Su Böreğini bu kadar kolay yapan başka tarif yok! Tavada çıtır çıtır Su Böreği tarifi

Hamuru için:

1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

İç harcı için:

250 gram dana kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy yeşil biber
1 tutam tuz (dilediğiniz kadar)
1 tutam baharat karışımı (dilediğinizden, dilediğiniz kadar)

TARİF

Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve elimizle güzelce karıştıralım.
Ardından az az unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Üzerini kapatalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım. Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
Kıymayı yoğurma kabına alalım. Soğanı, biberi robottan geçirelim ve kıymaya ekleyelim tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyelim.
Ben kırmızı toz biber, kekik ve tuz kullandım. Güzelce harmanlayıp yoğuralım. Kenarda hamuru beklesin.
Hamur mayalandığında uygun bir zemine alalım ve 4 eşit beze elde edelim.
Sonrasında oklava ile tek tek açarak kıyma harcından ekleyip yanlardan kapatalım. Şekillendirme aşamasını sola kaydırarak izleyebilirsiniz.
Tümünü bu şekilde şekillendirip fırın tepsisine yan yana alalım.
Üzerine; 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı hazırlayıp üzerlerine bir fırça ile sürelim.
Son olarak 175 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Dilerseniz fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağı sürebilirsiniz.

Bu lezzetli kır pidesi tarifiyle, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz! Pratik ve lezzetli bir yemeğin keyfini çıkarırken, evde pide yapmanın ne kadar kolay ve eğlenceli olduğunu göreceksiniz. Tarifimizi adım adım takip ederek, ev yapımı pidenin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi