Acıbadem kurabiyesi, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olmaya geliyor! Az malzemeyle maksimum lezzet vaad eden bu tarif, herkesin favorisi olacak. Hazırlanışı kolay bu lezzeti keşfedin ve tatlı anları daha özel kılın.

Mutfakta ufak bir lezzet devrimine hazır mısınız? Pratik, lezzetli ve evde kolayca yapabileceğiniz acıbadem kurabiyesi ile tatlı krizlerinize son verecek bir tarif sunuyoruz. İşte lezzet dolu bir maceraya atılmanız için gereken her şey.

Ev yapımı tatlıların en gözdesi olan acıbadem kurabiyesi, lezzetiyle sizi büyülemeye hazır. Az malzeme ile büyük lezzetler yaratmanın sırrını keşfedin ve bu kolay tarif ile mutfakta harikalar yaratın. Tatlı anlarınız için ideal bir seçim!

MALZEMELER

3 adet yumurtanın akı

1,5 su bardağı badem unu

1 su bardağı toz şeker

1/4 çay kaşığı tuz

Yarım paket vanilin

Yarım tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

Bir tencerenin içerisine vanilin ve limon suyu hariç bütün malzemeleri ekleyip ocağı açın, şeker eriyene dek karıştırın.

Şeker eridiği zaman içerisine vanilin ekleyin ve soğuması için bir kaba aktarın.

Soğuduğu zaman limon suyunu ekleyin mikserle 5 dakika boyunca çırpın.

Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serin ve kaşık yardımıyla elde ettiğiniz hamurlara şekil vererek tepsiye aktarın.

Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık olarak 50 dakika boyunca pişirin.

Kurabiyelerin üzerleri çatlayınca fırından çıkarabilirsiniz.

Soğumalarını bekledikten sonra yağlı kağıttan çıkarıp servis edebilirsiniz.

Acıbadem kurabiyesi tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli. Bu kolay ve pratik tarif, az malzemeyle nasıl büyük lezzetler yaratılacağının kanıtı. Herkesin bayılacağı bu kurabiyelerle tatlı anlarınızı taçlandırın ve sevdiklerinizle paylaşın. Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanın tam zamanı. Şimdi deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi