Milyonlarca seçmen 14 Mayıs Pazar günü oy kullanmak üzere sandık başına gitti. Seçimlerde alınan oy oranları YSK tarafından resmi olarak açıklanmasının ardından 28.Dönem milletvekilleri belli olurken, Cumhurbaşkanı adaylarının seçimi kazanmaları için gerekli oy oranını alamamalarından ötürü 28 Mayıs tarihinde 2. tur seçimleri yapılacak.

Halk, 28 Mayıs günü Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir seçim yapacak ve böylelikle ülkenin yeni cumhurbaşkanı resmi olarak belli olacak. Seçimlerin ikinci tura taşınmasında iki kilit isim dikkat çekiyor bunlardan biri Sinan Oğan, diğeri ise Muharrem ince.

TARAFI BELLİ OLDU
Türkiye'nin kaderinin belirleneceği seçimlerde adaylıktan çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin nasıl bir yol haritası izleyeceği, iki aday arasında kimi destekleyeceği vatandaşlar tarafından merakla beklenirken Memleket Partisi tarafında sıcak bir gelişme yaşandı.

Parti Muharrem İnce başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ikinci tura kalan adaylardan hangisinin destekleneceğine dair konular gündeme geldi.
Toplantıda parti üyelerinin istişaresi sonucu her iki adayında desteklenmesine sıcak bakılmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili gerçekleştirilen basın toplantısında ikinci tur seçimlerinde Memleket Partisi destekçilerinin kime oy vereceği kişilerin kendi hür iradesine bırakıldığı ifade edildi.

Milletvekili Tahtasız’dan Hazine’ye sert çıkış: Faiz zammı yanlışından dönülmeli Milletvekili Tahtasız’dan Hazine’ye sert çıkış: Faiz zammı yanlışından dönülmeli

İKİNCİ TURDA 50+1 ŞARTI ARANACAK MI?
Türkiye'nin gündemi seçimler olunca merak edilen konulardan biri de ikinci turda 50+1 şartının aranıp aranmayacağı oldu.
Seçimin ikinci turunda 50+1 şartı aranmayacak ve en çok oyu alan aday 13. Cumhurbaşkanı olarak ilan edilecek.

Editör: Ulaş Odabaş