Çabucak hazırlayın, uzun süre tadını çıkarın: Kolay Mozaik Pasta nasıl yapılır? Çabucak hazırlayın, uzun süre tadını çıkarın: Kolay Mozaik Pasta nasıl yapılır?

Evde kremalı mozaik pasta yapmak, özel günlerinizde veya ani gelen misafirleriniz için ideal bir çözüm olabilir. Bu kolay tarifle, kısa sürede harika sonuçlar alabilirsiniz.

Kremalı mozaik pasta, çay saatlerinin vazgeçilmez tatlılarından biridir. Bu basit tarif ile evinizde kremalı ve lezzetli bir pasta yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Bu rehber, kremalı mozaik pasta yapmanın en kolay yolunu sunuyor. Adımları takip ederek, evde hızlıca bu lezzetli pastayı hazırlayabilir ve keyfini çıkarabilirsiniz.

Kremalı Mozaik Pasta Tarifi

Malzemeler

2,5-3 paket petibor bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao

kreması için;

3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 dolu yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket krem şanti

üzeri için;

kakao

Kremalı Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Bisküvileri elinizle küçük parçalar halinde kırın.
Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Şeker eriyene kadar pişirip ocaktan alın.
İlk sıcaklığı çıkan sosu parçalanmış bisküvilerin üzerine döküp karıştırın.
Streç film serilmiş bir kalıba karışımı döküp yayın, düzeltmek için bastırın.
Buzluğa koyup 1-2 saat bekletin.
Bu arada kremayı hazırlamak için krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye koyun. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın.
İlk sıcaklığını kaybeden kremaya krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
Buzluktan çıkardığınız mozaik pastayı streç filmi çıkarıp üzerine tabak koyup ters çevirin. Üzerindeki streç filmi de çıkarıp kremayı döküp yayın.
Son olarak kakao serpin.
Dilerseniz hemen, dilerseniz buzdolabında bekletip istediğiniz zaman dilimleyip servis yapın.

Kremalı mozaik pasta, hem lezzetli hem de görsel olarak çekici bir seçenek sunar. Bu tarif ile evde kremalı mozaik pasta yapmak çok kolay! Malzemelerinizi hazırlayın ve bu basit adımları takip ederek, aileniz ve dostlarınızla bu nefis tatlıyı hemen deneyin. Hem pratik hem de doyurucu bu tatlı, herkesin favorisi olmaya aday. Afiyet olsun!