Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan katmer, misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir seçenektir. Bu basit tarifle, tereyağının ağızda dağılan lezzetini her lokmada hissedeceksiniz.

Katmer yapımı düşündüğünüzden daha kolay! Süt, su, maya ve tereyağı gibi basit malzemelerle, mutfakta unutulmaz lezzetler yaratmaya hazır olun. Bu rehber, adım adım ne yapmanız gerektiğini gösteriyor.

Mutfakta yeni bir lezzet deneyimi arayanlar için katmer, harika bir başlangıç olabilir. Bu reçete, geleneksel Türk tatlısını evinizde kolayca yapmanız için tüm detayları sunuyor.

Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi

Malzemeler;

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un

Ara Katı İçin;

200 gr tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Sütlü tatlıların yeni gözdesi: Pratik Kesme Muhallebi nasıl yapılır? Sütlü tatlıların yeni gözdesi: Pratik Kesme Muhallebi nasıl yapılır?

Uygun bir yoğurma kabına süt, su, maya ve şeker ekleyip karıştıralım.

Üzerine kontrollü bir şekilde un ve tuz ekleyip yumuşacık bir hamur yoğuralım.

Hamuru 6 eşit bezeye bölüp üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim.

Bezelerden ilkini tezgaha alalım ve oklava yardımı ile açabildiğimiz kadar açalım.

Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını bir fırça ile sürelim.

Yufkayı katlayalım ve katladığımız katlara yağ karışımını sürelim.

Bir rulet yardımı ile hamuru 2 eşit parçaya keselim.

Rulo şeklinde saralım ve ruloların üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika bekletelim.

Bezeleri tekrar merdane ile açalım.Sıvı yağ ile yağlanmış ve önceden ısıtılmış tavada kontrollü bir şekilde iki tarafını çevirerek pişirelim.

Sıcak servis edelim.Afiyet olsun.