Kıyır kıyır bir lezzet harikası olan ay tatlısı, ev yapımı tatlıların en sevilenlerinden biri. Baklava lezzetini aratmayan bu tatlı, her lokmada sizi büyüleyecek. Ay tatlısı yapımının püf noktaları için okumaya devam edin.

Evde kolay ve lezzetli bir tatlı yapmak isteyenler için kıyır kıyır ay tatlısı tarifimiz ideal. Baklava tadında bu tatlı, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin yıldızı olacak. İşte lezzet dolu tarifimiz.

Misafirlerinize sunmak için özel ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Kıyır kıyır ve baklava tadında ay tatlısı ile sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Şimdi bu eşsiz lezzeti evinizde yaratmanın zamanı. İşte kolay tarifimiz.

Baklava Lezzetinde Ay Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Şerbeti için;

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
5 damla limon suyu

Hamuru için;

1 adet yumurta
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri için;

Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

1 adet yumurta sarısı

Süslemek için;

Toz fıstık

Baklava Lezzetinde Ay Tatlısı Tarifi

Şerbeti için; su ve şeker ocakta kaynatılıp limon eklenip orta ateşte 20 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamuru için; un ve ceviz dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp elle karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip, son olarak ceviz de eklenip tekrar yoğurulur.
Hamur 3 eşit bezelere bölünüp, her bir bezeler önce silindir şekli verilip daha sonra elimizle üzerinden hafifçe bastırarak bardakla ay şekli verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip, üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülüp şerbeti çekince toz fıstık veya hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz.

Baklava lezzetini evinizde hissetmek istiyorsanız, kıyır kıyır ay tatlısı tarifimiz tam size göre. Hem kolay hem de oldukça lezzetli bu tatlı, tüm tatlı severleri memnun edecek. Şerbetli tatlıların en güzellerinden olan bu ay tatlısı, özel günlerinizde ve günlük çay saatlerinizde vazgeçilmeziniz olacak. Deneyin ve bu lezzetli tatlıyı sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi