Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, il kongresinde CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’a yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

Tahtasız’ın Cumhur ittifakıyla ilgili sözlerine tepki gösteren Kayrıcı, “Senin partinde Sezgin Tanrıkulu diye bir haysiyetsiz var. Bu haysiyetsiz çıkmış askerime hakaret ediyor. Tahtasız, gerçekten vatanını seviyorsan, Sezgin Tanrıkulu’na iyi ya da kötü hadi bir kelime et. Bak bakıyım partinizin içinden kaç tane Sezgin Tanrıkulu çıkacak. Eğer, bir kelime edersen önümü ilikleyip gelip tebrik edeceğim seni. Edemezsen de bir daha konuşma, öyle her yere atlama” şeklinde konuştu.

MESELE VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Türk Milletinin tarih boyunca yaşadığı sıkıntılardan bahseden Milletvekili Kayrıcı, son olarak da emperyalist güçlerin 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından da “Mesele vatansa gerisi teferruattır” diyerek AK Parti ile birlikte Cumhur İttifakının kurulduğunu hatırlattı.
AK Parti’nin de gördüğü hainliklerin ardından içindeki safraları attığını anlatan Vahit Kayrıcı, ardından  tüm dünyayı saran pandemi sürecinin yaşandığı, bunun ardından da Rusya ile Ukrayna arasında savaşın çıktığını, bunun da Cumhur Başkanlığı sistemiyle iyi atlatıldığını vurguladı. 

MİLLET-DEVLET ZAMANI GELDİĞİNDE BİR OLUR

Geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan asrın felakete olarak görülen deprem felaketinden de söz eden milletvekili Kayrıcı, çok ciddi gelişmiş ülkelerin bile altından kalkamayacak bu durum karşısında Cumhur İttifakının dimdik durduğunu belirterek, “14 milyon insanımızın başına evleri yıkıldı. Millet olmanın, devlet olmanın böyle bir güzelliği vardır. Millet ve devlet zamanı geldiğinde bir olur. Birileri gibi getirip belediyelerde 3 gün yemek verip, o insanların başına kalkmadık. Bugün önce çadırlara, ardından konteyner kentlere, şimdi de evleri yapılıyor. 104 milyar dolar gibi o bölgenin ayağa kalkması için paraya ihtiyaç var” dedi.
Deprem bölgesinin ayağa kaldırılması için 2 yıl daha Türkiye’nin ekonomik olarak sıkıntı yaşayacağının anlatan Kayrıcı, “Geçen seçimlerde ne kadar şer güç varsa, karşımıza millet ittifakı adı altında zilleti çıkardılar” diye konuştu.

CHP’Lİ TAHTASIZ’A YÜKLENDİ

MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, parti teşkilatıyla buluştu MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, parti teşkilatıyla buluştu

Ardından da Merkez İlçe Kongresi’ndeki sözleri nedeniyle kendisini eleştiren CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız’a yüklenen Kayrıcı şunları söyledi:
“Senin partinde Sezgin Tanrıkulu diye bir haysiyetsiz çıkmış benim askerime hakaret ediyor. Mehmet Tahtasız, gerçekten vatanını seviyorsan, Sezgin Tanrıkulu’na iyi ya da kötü hadi bir kelime et. Bak bakıyım partinizin içinden kaç tane Sezgin Tanrıkulu çıkacak. Eğer, bir kelime edersen önümü ilikleyip gelip tebrik edeceğim seni. Edemezsen de bir daha konuşma.”

BAŞBAKAN MI, YOKSA SİMİTÇİ MİYDİ?

Kayrıcı, Tahsazı’a yönelik eleştirilerine millet ittifakı üzerinde de devam etti:
“15 Temmuz’u önceden bilen ‘ben başbakan olacağım’ diyen biri vardı, onu da aldınız yanınıza.
AK Parti’nin safra diye attığı geçmişte başbakanlık, dışişleri bakanlığı, hazineden sorumlu bakanlık yapmış, dışişleri bakanlığı yapmış kişileri alıp karşınıza oturttunuz.
O günlerde şu yapıldı, bu yapıldı diyorsun. O dönemde Davutoğlu, başbakan mıydı, yoksa başbakanlığın önünde simit mi satıyordu? 
Ya da dışişleri bakanı mıydı, yoksa önünde leblebi mi satıyordu?
Ali Babacan hazinenin başındayken o söylediğin şeyler yapılırken bir kez sesimi çıktı.
Sen bunları alıp masana oturtturuyorsun, sonra dönüp bana AK Parti ile niye Cumhur İttifakını kurdun. Hadi işine bak. Masanın altına PKK’yı koydun, partinin içine PKK’yı doldurdun, zillet ittifakını kurdun.

HER DÖNEM MİLLETVEKİLİNİZ VARDI, HİZMET YENİ Mİ AKLINAZA GELDİ?

Bu millet bunları yemez. Ekonomi cebine dokundu diye vatanını satmaz. Ancak, vatanını HDP’li, PKK’lı hainler satar. Mehmet Efendi nerede istiyorsan tartışırım. Önce git onlara laf söyle.
Hizmet etmek istiyormuşlar. Her dönemde milletvekiliniz vardı, niye hizmet etmediniz. Hizmet şimdi mi aklınıza geldi.
Efendim, “biz iktidar değil, muhalefetiz” diyorsunuz. Bakın kendi ortağınız hanımefendi, “İzmir’i b…k götürüyor, İzmir’i kokudan kurtaracağım” diyor. İstanbul’da otobüs kalmadı. Ankara’nın durumu belli. Aydın kaç dönemdir sizde ne hizmet yaptınız. Adana’yı, Mersin’i aldınız. Hani Adana Belediye Başkanınız hastane yapıyordu. Ne oldu.

BİR LAF 2 KERE YA SAFA, YA DA ÇOCUĞA SÖYLENİR

Lafla peynir gemisi yürümüyor. Hizmeti biz yaparız merak etme. Önce 2 yıl içerisinde deprem bölgesini ayağa kaldıracağız. Ardından da Çorum’un büyük meseleleriyle de ilgileneceğiz. Biz lafa bakmıyoruz, icraat yapıyoruz. Cumhur İttifakı olarak biz birlik beraberlik içerisindeyiz. Yalnız yapanları da kaldırıp atarız, sessiz kalmayız. Bir söz anlayana anlatılıp, 2 kere, 3 kere ya saf, ya da çocuğa anlatılır. Ben bir daha anlatmayacağım.

Biz hizmete bakacağız. Allah’ın izniyle bu milletin birliğini, dirliğini kimse bozamaz. Mesele vatansa gerisi teferruattır. Biz yolumuza, işimize bakarız.

16 BELEDİYEYİ DE ALACAĞIZ

Kayrıcı, konuşmasının son bölümünde ise Cumhur İttifakının yerel seçimlerde iddiasından bahsederek, “Biz Çorum’da Cumhur ittifakı olarak inşallah 16 belediyenin 16’sını da alacağız” diye konuştu.

2 YIL SONRA TÜRKİYE YILDIZ ÜLKE OLACAK

Kayrıcı, “Tünelde ışık gözüktü. Dün Kırıkkale tabancasını yapamayan Türkiye bugün 2 tane savaş gemisini denize indirdi. Füzeler, uçaklar yapılıyor. Bakın Azerbaycan’da 33 yıldır yapılamayan 24 saatte yapıldı.
Bizim bileğimiz bükülmediği müddetçe hiçbir mazlum millete el sürdürmeyiz. 2 yılın sonunda Türkiye inşallah bölgesinde oyun kuran, dünyada yıldız ülke olacaktır” şeklinde konuştu.