İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kongresi büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. Mehmet İhsan Çıplak’ın tek aday olarak girdiği kongreye katılımın yoğun olduğu görüldü. Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen kongreyi MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı yönetti.

Kongreye; Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Murat Günay, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nuri Kuşçu, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Av. Özkan Yandım, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Boğazkale Belediye Başkanı Mesut Ocaklı, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Hitit Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Çerikci, Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Aşçı ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak, Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Şen, Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Fındıkcı, il genel ve belediye meclis üyeleri, eski il başkanları ve partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede gündem maddeleri okunarak oylandı. İl Başkanı İhsan Çıplak’ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Milletvekili Vahit Kayrıcı, gündeme dair konularda görüşlerini partililerle paylaştı.

Kayrıcı, zaman zaman alkışlarla bölünün konuşmasında CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’a da eleştirilerde bulundu. Konuşmaların ardından da ise seçimlere geçildi.

Tek liste halinde yapılan seçim sonucunda Mehmet İhsan Çıplak, 3 yıllığına MHP İl Başkanlığına seçildi.

Çıplak’ın başkanlığındaki MHP İl Yönetimi ise şu isimlerden oluştu: "Ali Beyaz, Abdullah Dalyan, Adem Bıyık, Ahmet İmal, Ahmet Yağmur Çırak, Aytaç Hızarcı, Celal İrtürk, Derviş Bolat, Erdal Taş, Faruk Menteş, Abdullah Furkan Yılmaz, Hakan Alagöz, Hasan Şahin, Mehmet Konyalıoğlu, Mustafa Özcan, Mustafa Karaca, Mustafa Pekel, Mustafa Serdar Avcu, Okan Arık, Ramazan Yolcu, Sinan Eryücel, Talip Kazak, Tuncay Koçak ve Yener Ceylan."
Disiplin Kurulu’na da Ahmet Namlı, Alparslan Bilgin, Ertuğrul Onan, Hakan Kaan Uz, Hasan Kalyoncu, Oğuzhan Özyol ve Uğur Sarı seçildi.

Partinin Üst Kurul Delegesi olarak da şu isimler listede yer aldı: "Mehmet İhsan Çıplak, Ahmet Kurtbaş, Orhan Özyol, İsa Duru, Selim Dölcü, Mehmet Aktaş, Ali Beyaz, Ahmet Yağmur Çırak, Abdullah Dalyan, Abdullah Furkan Yılmaz, Mustafa Serdar Avcu, Ahmet İmal, Hasan Şahin, Arslan Kaynar, Hüseyin Esenyel ve İsmail Lek."