Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Çorum hava durumu için kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi.

Çorum ve ilçelerinde 28 Nisan Cuma günü, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklentisi nedeniyle Meteoroloji tarafından sarı kodlu uyarı yapıldı. Bölge genelinde beklenen bu kuvvetli yağışlar, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz şartlara yol açabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Özellikle ulaşımda yaşanabilecek aksamalar nedeniyle bölge halkının ve yerel yönetimlerin gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor. Açık alanlarda bulunan vatandaşların ve çiftçilerin de yıldırım düşmesi ve dolu yağışı gibi tehlikelere karşı tedbirli olmaları önerilmektedir.

Çorum'da elektrikler ne zaman gelecek? 27 Nisan Çorum elektrik kesintisi Çorum'da elektrikler ne zaman gelecek? 27 Nisan Çorum elektrik kesintisi

Meteoroloji yetkilileri, hava durumu tahminlerini yakından takip etmeye devam edeceklerini ve gerekli güncellemeleri yapacaklarını belirtiyor. Vatandaşların da güncel hava durumu bilgilerini takip ederek, olası olumsuzluklara karşı önlem almaları gerektiği ifade ediliyor.

Naci Aygün