Çorum'da bugün için sarı kodlu uyarı verildi Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çorum hava durumu için son değerlendirmelerini yayımladı ve sarı kodlu uyarı vererek kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği uyarısında bulundu. Vatandaşlar, olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.

Çorum'da Kurban Bayramı öncesi Hayvan Pazarı için önemli toplantı Çorum'da Kurban Bayramı öncesi Hayvan Pazarı için önemli toplantı

Meteoroloji tarafından Çorum ve tüm ilçeleri için verilen sarı kodlu uyarıda yetkililer 2 Mayıs 2024 Perşembe günü saat vererek Çorum ve tüm ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağını tahmin etti.

Bu yağışların yer yer 21-50 kg/m2 şiddetinde olacağı tahmin edilirken, bu durumun sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi. Olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği hatırlatıldı.

Meteoroloji yetkilileri, olası bir sel durumunda vatandaşların can ve mal güvenliği için dere yatakları ve su birikintisi olan bölgelere yaklaşmamaları, kuvvetli rüzgar nedeniyle uçuşan cisimlere karşı dikkatli olmaları ve dolu yağışında araçlarını korumaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Çorum'da bugün en yüksek hava sıcaklığının 19 derece, en düşük hava sıcaklığının ise 12 derece olması bekleniyor.

2 Mayıs Çorum Hava durumu

2 Mayıs Perşembe günü Çorum'da aralıklarla gün boyu sürmesi beklenmen gökgürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinde etkisini arttırması bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada "Beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir" denildi.

Editör: Merve Kayış