MasterChef programında sunulan bu eşsiz Maraş tava tarifini evde denemek için yazımızdaki adımları takip edebilirsiniz. Kahramanmaraş'a özgü bu lezzeti sofralarınıza taşımak artık çok daha kolay. Şeflerin beğenisini kazanan bu tarifi, sevdiklerinizle birlikte keyif alarak hazırlayabilir ve tadına varabilirsiniz. Kahramanmaraş'ın bu otantik lezzeti, özellikle kuzu eti, patlıcan ve diğer taze malzemeleri ile birleşerek damak zevkinize hitap edecek. Yapım aşamalarını adım adım takip ederek, bu benzersiz lezzeti mükemmel bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte size mükemmel bir Maraş tava deneyimi için rehber!

Eğer bu tarifi denerseniz, deneyimlerinizi paylaşmayı unutmayın. Lezzet yolculuğunuzda başarılar dilerim!

MARAŞ TAVA TARİFİ

MALZEMELER

Şakşuka tarifi: Akdeniz’in enfes mezesi nasıl yapılır? Şakşuka tarifi: Akdeniz’in enfes mezesi nasıl yapılır?

500 gr kuzu eti
1 kg patlıcan
2 adet soğan
6 adet sarımsak
4 adet sivri biber
3 adet domates
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

TARİF

Kuzu eti kuş başı doğranır.
Patlıcan, domates, biber, soğan ve sarımsakları da küp küp doğranır.
Fırın tepsisine sırasıyla etimiz en alta gelecek şekilde soğan, sarımsak, patlıcan, domates ve biber gelecek şekilde yerleştirilir.
Daha sonra salça, zeytinyağı, pul biber, tuz ve su karıştırılarak yemeğin üzerine gezdirilir.
İlk bir saat üstü alüminyum folyo ile kaplanarak 200 derecelik fırında pişirilir. Son yarım saat folyo kaldırılır ve patlıcanların kızarması sağlanır.
AFİYET OLSUN!

Editör: Haber Merkezi