Limonun ferahlığını mutfaklarınıza taşıyan bu enfes kek tarifiyle, çay saatleriniz daha da keyifli hale gelecek. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarife göz atın!

Ev yapımı limonlu kek, hem ekonomik hem de ağız sulandıran bir tat. Bu kolay tarifle, mükemmel bir tatlı deneyimi yaşayabilirsiniz. İşte limonlu kekin püf noktaları.

Limonlu kek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, tüm aile üyeleri tarafından sevilecek. İşte tarifin detayları.

Limonlu Kek Tarifi

Malzemeler

4 adet orta boy yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
1.5 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için;

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti: İzmir Köftesi nasıl yapılır? Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti: İzmir Köftesi nasıl yapılır?

Bolca susam

Limonlu Kek Tarifi

Öncelikle geniş bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Daha sonra ardından sıvı yağı süt limon suyu ve limon kabuğunu içerisine ekleyelim.
Limon kabuğunu rendelerken tek seferde rendeleyelim kesinlikle beyazını almamaya özen gösterin yoksa kekimiz acı olur.
Güzelce karıştırdıktan sonra unu eleyerek kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim kekimiz kıvam alıncaya kadar un ekleyelim.
Kıvam aldıktan sonra yağlamış olduğumuz borcamımıza dökelim isterseniz herhangi bir kek kalıbında da yapabilirsiniz.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirelim. Kontrollü pişirmeyi unutmayalım kekimiz tamamıyla pişip, üzere kızardıktan sonra bir bıçak veya kürdanla test edelim.
Kekimiz piştikten sonra biraz dinlenmesini bekleyelim direkt hemen kesmemeye özen gösterelim ılıdıktan sonra kekimizi kesip servis edelim. Afiyet olsun

Limonlu kek tarifi, çay saatlerinizi renklendirecek, hafif ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu basit ve pratik tarifle, evde eşsiz bir kek yapabilir, ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Tarifimizi deneyin ve mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun!