Rum böreği, Ege mutfağının vazgeçilmez tatlarından. Bu farklı ve lezzetli börek tarifi ile misafir sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. İşte yapılışı ve püf noktaları.

Rum Böreği Tarifinin Malzemeleri:

Tuzlu Kavanoz Kurabiyesi: Lezzetli, pratik ve uzun ömürlü bayatlamayan tarif Tuzlu Kavanoz Kurabiyesi: Lezzetli, pratik ve uzun ömürlü bayatlamayan tarif

150 gram lor peyniri
1 yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
Bir yemek kaşığı doğranmış dereotu
Tuz
1 patlıcan

Rum Böreği Tarifinin Yapılışı:

Patlıcan kabuklarını alacalı şekilde soyup, 1 santimetre kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyerek, tuzlu suda bir süre bekletip kurulayalım.

Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu ve tuzu harmanlayalım.

Bu karışımı patlıcanların bir yüzünde, yarım küre oluşturacak biçimde şekillendir elim.

Bir tavada, iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartalım.

Kâğıt havlu üzerine yağı alındıktan sonra sıcak olarak servis yapalım. Yemeğimiz hazır.

Afiyet olsun...

Rum böreği, Ege mutfağının geleneksel ve lezzetli bir yansıması olarak sofralarınızı süslüyor. Bu tarif ile hem pratik hem de nefis bir börek hazırlayabilir, özel günlerinizde misafirlerinize sunabilirsiniz. Ege'nin bu özgün lezzetini denemek için mutfakta harikalar yaratma zamanı. Herkese afiyet olsun!