Sable kurabiye, Fransız mutfağının zarafetini ve lezzetini yansıtan mükemmel bir tatlıdır. Bu rehberle, herkes bu klasik lezzeti kolayca yapabilir.

Eğer mutfakta yeni bir şeyler denemek istiyorsanız, Fransızların ünlü sable kurabiyesi ideal bir başlangıç olabilir. Bu tarifle, pastacılık sanatını keşfedin.

Fransız tatlıları denince akla gelen sable kurabiye, evde de kolaylıkla yapılabilir. Bu adımlarla, klasik bir lezzeti kendi mutfağınıza getirin.

MALZEMELER

1/2 su bardağı tereyağı

1/2 su bardağı şeker

Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler

1 -yumurta- sarısı

Yarım paket vanilya

1/4 çay kaşığı tuz

1 su bardağı un

1 çırpılmış yumurta

Dışını kaplamak için toz şeker

TARİF

Fırınınızı 190 dereceye çıkarın.

Tereyağı ve şekeri iyice çırpıp krem kıvamına getirin ve içine yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyin pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar karıştırın.

Un ve tuzu karıştırıp yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin ve bir hamur oluşturun,hamur çok yumuşak ise buzdolabında soğutun.

Soğumuş hamuru elinizle rulo haline getirin ilk önce çırpılmış yumurtaya, sonrasında şekere bulayın ve tekrar buzdolabında soğutun.

Soğuyan rulo şeklinde hamuru bıçakla eşit kalınlıkta kesin ve soğuk fırın tepsisine koyun, her bir kurabiye hamuruna parmağınızla hafifçe bastırın ve daha önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 5-8 dakika pişirin.

Sable kurabiye, tereyağı, şeker ve vanilyanın mükemmel uyumuyla Fransız pastacılığının en seçkin örneklerinden biridir. Bu tarifle, hem pratik hem de şık bir tatlı yapabilirsiniz. Şimdi bu eşsiz lezzeti deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın, herkes bu klasik Fransız lezzetinden etkilenecek!

Editör: Haber Merkezi