Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

Fincan tatlısı, hem gözünüzü hem damağınızı tatmin edecek bir tatlı. Pratik yapımıyla, her an tatlı bir mola verebilirsiniz.

Misafirlerinizi etkilemek ve lezzetli bir tatlı sunmak istiyorsanız, fincan tatlısı ideal bir seçenek. Hafif ve ferahlatıcı bu tatlı, görünümüyle de göz dolduruyor.

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için fincan tatlısı vazgeçilmezdir. Az malzeme ile kolayca yapılabilen bu tatlı, sofralarınızın yıldızı olacak.

FİNCAN TATLISI İÇİN MALZEMELER

5 su bardağı süt
2 kahve fincanı tepeleme un
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin

Süslemek için:

Hindistan cevizi tozu

Çikolata

Çilek

FİNCAN TATLISI HAZIRLANIŞI

Fincan tatlısı için; Önce süt, un ve şekeri karıştırıp bir tencerede koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alınca vanilya ve margarini ekleyip iyice çırparak karıştırın. Kahve fincanlarının içi ıslatılarak doldurulur. Bardaklar ıslak değilse kalıp şeklinde çıkartamazsınız. Tatlımız soğuduktan sonra buzdolabında 24 saat bekleyecektir. Şekeri fincandan çıkardığınızda, ters çevirin ve fincan sallanacak ve kenarlarından hava girmesine sağlayarak çıkarın. düşen fincan tatlısını hindistan cevizine batırılır ve istenildiği gibi süslenir.

Fincan tatlısı, az malzeme ile kolayca yapılan ve her yudumuyla sizi mutlu edecek bir tatlıdır. Hem pratik hem de gösterişli bu tatlı, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra, sıcak yaz günlerinde serinletici bir alternatif olarak da tercih edilebilir. Şimdi bu tarifi deneyin ve lezzetli anların keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi