Kolay ve lezzetli: Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz Mayalı Poğaça tarifi Kolay ve lezzetli: Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz Mayalı Poğaça tarifi

Kilis'in meşhur tavası, lezzetli bir yolculuğa çıkarmak için hazır. Bu tarif ile Kilis Tava'yı evinizde rahatlıkla yapabilir, ailenizi ve misafirlerinizi Anadolu'nun derin lezzetleriyle tanıştırabilirsiniz.

Anadolu'nun kalbinden gelen eşsiz bir lezzet: Kilis Tava. Bu tarif, yöresel mutfağın zenginliğini ve kültürünü mutfaklarınıza taşıyacak. Adım adım yapımıyla, Kilis Tava nasıl bir lezzet harikası haline gelir, gelin birlikte keşfedelim.

Yöresel lezzetler denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Kilis Tava, geleneksel Türk mutfağının en gözde yemeklerinden biri. İşte herkesin yapabileceği bu enfes tarif...

Kilis tava tarifi

*Kilis Tava İçin Gerekli Malzemeler:

*1 kg orta yağlı kıyma

*200 gr Kuru soğan

*3 Domates

*150 gr Yeşil veya kırmızı biber

*1 Çay kaşığı karabiber

*1 Çay kaşığı kırmızı biber

*1 Tatlı kaşığı tuz

KİLİS TAVA NASIL YAPILIR?

Kilis tava yapılışı için; bir soğan ve dört kırmızı biber yıkanır, robot veya zırh ile ince olarak kıyılır. Zırhta çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle özleşene kadar yoğrulur. (Et evlerde bir kez makinada çekilerek kullanılabilir) Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile yarım santim kalınlığında yayılır. Tepsinin kenarına dört parçaya bölünmüş domatesler ve soğan yerleştirilir. Üzerine taze kırmızı veya yeşil biber eklenir. Havuç dilimi olarak 8 parçaya bölünür. Pide fırınında 8-10 dakika veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Editör: Haber Merkezi