Türkiye'nin yağışlı günlere kavuşmasını dört gözle bekleyen vatandaşlara sevindirici haber geldi.

Meteoroloji uzmanı, paylaştığı haritada Türkiye'nin son 46 günün yağış ortalamasını göstererek, yağış miktarlarında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti.

Ulukavak Derneği, “ÇOSTOG” oldu Ulukavak Derneği, “ÇOSTOG” oldu

Türkiye'nin hava durumu ve iklim koşullarını yakından takip edenler, son dönemde yağış miktarları hakkındaki haberleri merakla bekliyorlardı. Bu konuda merakları giderecek bir haber ise meteoroloji uzmanlarından geldi.
Meteoroloji Uzmanı, sosyal medya hesabından, Türkiye için beklenen yağış miktarıyla ilgili kritik bir paylaşımda bulundu. Uzman, paylaştığı haritada Türkiye'nin son 46 günün yağış ortalamasını göstererek, yağış miktarlarında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti.

YAĞIŞLAR GELİYOR KURAKLIK BİTİYOR

Yağış miktarının her geçen gün artış gösterdiğini belirten uzman, "Muhteşem. Gördüğünüz üzere her geçen gün beklenen yağış miktarı artıyor. İçinde bulunduğumuz kurak günler elendikçe; önümüzdeki 46 günlük beklenen yağış tablosu daha da iyileşiyor. 50 senaryo ortalaması 46 günlük toplamda Türkiye'yi coşturmaya başladı..." şeklinde duyurdu.

Uzman, yağışa hasret kalan bölgeler için umut verici bir haber olarak değerlendirildi. Uzun bir süre kuraklıkla mücadele eden Türkiye'nin, önümüzdeki günlerde yağışlı bir döneme gireceği tahmin ediliyor. Özellikle tarım ve su kaynakları açısından yağışın önemli bir faktör olduğu düşünüldüğünde, bu haberin önemi daha da artıyor.

Türkiye'nin yağışlı günlere kavuşmasını dört gözle bekleyen vatandaşlar, meteoroloji uzmanın bu sevindirici paylaşımını büyük bir ilgiyle takip ediyorlar.