Uzun yıllar boyunca yolların yapılmadığını, kurak havada toz-toprak, yağışlı havalarda çamur içinde kaldıklarını ifade eden Tekmen Köyü Muhtarı Mehmet Küçükkafa ve Tekmen Bölgesel Kalkınma Dayanışma, Yardımlaşma, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Derneği (Tekmender) Başkanı Recep Küçükkafa, CİMER’e başvuru kampanyası başlattı. 
Yıllarca ve sayısız defa yapılan başvuruların tümüne İl Özel İdaresine bağlı Yol ve Ulaştırma Müdürlüğü tarafından “İş makinelerinin ve hava şartlarının uygun olması durumunda değerlendirileceği” şeklinde cevap verilmesi ve Çorum Valiliğinin bu duruma duyarsız kalmasının köy halkını isyan ettirdiğini kaydeden Muhtar Mehmet Küçükkafa ve Tekmender Başkanı Recep Küçükkafa, "İlgili kurumun akla ziyan bir şekilde başvuruları cevaplaması köy halkı tarafından “Acaba bizim köyün mevsimi ne zaman gelecek iş makinelerinin boş kalmasıyla aynı mevsime denk gelecek mi?” sorusunun cevabı yıllardır merakla beklenmektedir" dedi. 


Tekmen Köyü Muhtarı Küçükkafa ve Dernek Başkanı Küçükkafa, Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı olan yaklaşık 400 yıllık tarihe sahip Tekmen Köyü'nün çevresine eğitim alanında göstermiş olduğu başarısı ile örnek olduğunu belirterek, çok sayıda öğretmen yetiştirmiş, dağda çobanından tutun devletin en yüksek kademelerine kadar çok sayıda insan gücü yetiştirmiş yaklaşık 5000 nüfusa sahip örnek bir köy olduğunun altını çizdiler. 
Köy Muhtarı Mehmet Küçükkafa ve Dernek Başkanı Recep Küçükkafa, yollarının yapılması için CİMER’e başvuru kampanyası başlattıklarını vurguladı. 
Muhtar Mehmet Küçükkafa ve Dernek Başkanı Recep Küçükkafa, "Ülkemiz 2023 hedeflerine kitlenmiş havada uçağımız, karada otomobilimiz, Akdeniz ve Karadeniz’de yer altı zenginliklerimizi beklerken biz acaba yollarımızın yapılmasını daha kaç mevsim bekleyeceğiz. İçinde bulunduğumuz 21.yy da bizlere ne zaman değer verilerek insan onura yakışır şekilde yaşamamız sağlanacaktır" dedi.

Hacı Odabaş