Krem Şantili Kakaolu Kek, özel günlerinizde veya günlük tatlı ihtiyacınızda ideal bir seçenektir. Bu tarif, hem göze hem de damağa hitap eden lezzetli bir tatlı sunuyor.

Krem Şantili Kakaolu Kek, şık sunumu ve doyumsuz lezzeti ile dikkat çeker. Bu basit tarifle, evinizde café kalitesinde tatlılar yapabilirsiniz.

Bu kurabiye tarifiyle eviniz pastaneye dönüşecek! Kıyır kıyır Pudra Şekerli Kurabiye tarifi Bu kurabiye tarifiyle eviniz pastaneye dönüşecek! Kıyır kıyır Pudra Şekerli Kurabiye tarifi

Yumuşacık keki ve üzerindeki kremasıyla Krem Şantili Kakaolu Kek, tatlı severler için vazgeçilmez olacak. Adım adım bu basit tarifi takip ederek, herkesin bayılacağı bir tatlı yapabilirsiniz.

Krem Şantili Kakaolu Kek tarifi

Malzeme Listesi

3 adet yumurta
1 bardak şeker
1/2 bardak eritilmiş Sana Margarin
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
25 gram kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket krem şanti (2 poşet)
1 su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı

Krem şanti paketindeki 2 poşet toz krem şantiyi cam bir kaseye boşaltın, 1 su bardağı soğuk sütle, mikserin düşük ayarından başlayıp giderek artırarak 5-7 dakika kadar çırpın. Krem şanti iyice koyulaşınca çırpmayı bırakıp kaseyi buzdolabına koyun.
3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri, beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yarım su bardağı ertilmiş Sana Margarin'i, 1 bardak süt, kakao, kabartma tozu ve unu ilave edip çırpmaya devam edin.
Kare ya da dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın ve kek karışımını tepsiye dökün. 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkan kekin, tepside soğumasını bekleyin. Bir su bardağı yardımıyla kekten yuvarlak parçalar kesin, başka bir tesiye alın. Yuvarlaklardan artan kek parçalarını elinizle ya da doğrayıcıyla ufalayın.
Buzdolabında beklemekte olan krem şantiden 1'er kaşık alıp yuvarlak keklerin üzerine, bombeli bir şekilde yerleştirin ve teker teker ufalanmış kek parçalarına bulayın. Keklerin tamamı hazır olunca bir süre buzdolabında bekletin ve servis edin.

Püf Noktası

Kek malzemelerinin tamamı oda sıcaklığında, krem şantiyi hazırlayacağınız süt ise mutlaka soğuk olmalı. Krem şanti buzdolabında bekledikten sonra içine küçük çikolata parçaları katabilirsiniz. Krem şanti yerine puding de kullanabilirsiniz. Keki kalıptan çıkarmak için, kalıpta ılınmasını bekleyin. Sıcakken çıkarmaya çalışırsanız kekiniz dağılır. Tamamen soğumasını da beklemeyin. Bu kez de kek kalıbında nemlenme olur ve kekiniz yine dağılır. Değişik boyutlarda bardaklarla çeşitli büyüklüklerde kekler de hazırlayabilirsiniz. Ya da tek bir büyük yuvarlak kek tabanı üzerine tüm krem şantiyi koyup, üzerini kek kırıntılarıyla kapatmanız da mümkün.

Krem Şantili Kakaolu Kek, her tatlı severin denemesi gereken, muhteşem bir lezzettir. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, lezzeti ve şıklığı ile misafirlerinizi etkileyecek. Şimdi mutfakta bu harika tarifi deneyin ve tatlı bir serüvene adım atın!