Akşam çayının yanında ne yapsam diye düşünüyorsanız, etimek tatlısı mükemmel bir tercih. Bu lezzetli tatlı, hem yapımı kolay hem de tatmin edici. Misafirlerinize de gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bu tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Etimek tatlısı, tatlı krizlerinize hafif ve lezzetli bir çözüm sunuyor. Çay saatleriniz için ideal olan bu tatlı, pratik malzemelerle ve basit adımlarla hazırlanıyor. İşte merak edilen etimek tatlısı tarifi ve yapılışı!

Mini boy, maksimum lezzet: Puf puf Mini Pizzalar nasıl yapılır? Mini boy, maksimum lezzet: Puf puf Mini Pizzalar nasıl yapılır?

Çay saatlerinizde fark yaratacak bir tatlı arayışındaysanız, etimek tatlısı tam size göre. Bu tarif, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet sunuyor. Etimek tatlısını denemek için daha ne bekliyorsunuz?

ETİMEK TATLISI MALZEMELERİ

1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı sıcak su

Muhallebisi için;

1 litre süt
5 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya

Üzeri için;

1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Hindistan cevizi

ETİMEK TATLISI TARİFİ

Su ve şekeri eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte kendi halinde beş dakika kaynatın. Ardından ateşten alın ve 2-3 dakika bekletin.

Etimekleri dikdörtgen bir tepsiye (27 * 40) dizip şerbeti üzerine dökün. Muhallebiyi hazırlamak için bir tencerede süt, un ve nişastayı karıştırın. Sonrasında şekeri de ilave ederek ve orta hararetli ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana dek pişirin.

Ateşten alın, vanilya ve tereyağını ilave edip tereyağ eriyene dek çırpın. Muhallebiyi sık sık karıştırarak 10 dakika. dinlendirin. Muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp üzerini düzleyin, Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğuyana kadar bekleyin, 1 su bardağı sütle hazırladığınız krem şantiyi üzerine yayıp düzleyin, Bolca hindistan cevizi serpip mevsim meyveleri ile süsleyin. 

Etimek tatlısı, hem lezzetli hem de pratik bir tatlı seçeneği olarak çay saatlerinizde vazgeçilmeziniz olacak. Basit malzemelerle ve kolay adımlarla hazırlanan bu tatlıyı deneyin ve misafirlerinizi de bu enfes tatla tanıştırın. Çay saatlerinizi tatlandıracak etimek tatlısı, herkesin favorisi olmaya aday!