BMW'nin efsanevi yeni modeli S 1000 RR, Çorum'un Kırkdilim yolunda gerçekleştirilen reklam çekimi ile motosiklet dünyasında yeni bir sayfa açıyor. Bu test sürüşü, modelin sadece performansını değil, aynı zamanda yol tutuşunu da gözler önüne seriyor.

Ulukavak Derneği, “ÇOSTOG” oldu Ulukavak Derneği, “ÇOSTOG” oldu

Çorum, BMW'nin yeni S 1000 RR modelinin reklam çekimi için seçilen mekan oldu. Türkiye'nin en virajlı yollarından biri olan Kırkdilim, bu üstün performanslı motosikletin sınırlarını zorladığı bir test alanı olarak kullanıldı.

Dünyanın en iyi motosiklet markalarından  BMW yeni S 1000 RR modelinin reklam çekimini Çorum'da gerçekleştirdi.

Reklamda Türkiye'nin en virajlı yollarından biri olarak anılan Kırkdilim yolunda Kırdlim güzergahında test sürüşü yapılırken, BMW'nin yeni S 1000 RR modelinin bu yolda rahatlıkla ilerlediği gösteriliyor.

Çekimler trafiğe kapalı alanda profesyonel sürücü ile gerçekleştirildiği belirtildi.

Şirketten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Kırkdilim Geçidi

Çorum ile Osmancık arasında, sarp kayalıkların ve uçurumların arasına gizlenmiş, eşi benzeri olmayan bir yol uzanıyor. Yarım asırdan fazla bir süredir Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan, coğrafyanın etkisiyle üzerinde doğal 40 keskin viraj bulunan ve her bir virajı geçmişte bu yollardan geçenlerin anılarında iz bırakan bu yolun adı "Kırkdilim Geçidi”.

Tarihi Yolda, Tarihe Geçen Sürüş

BMW Motorrad Türkiye olarak, önümüzde akan bu tarihi yolun son demlerinde, onun keskin virajlarını Yeni BMW S 1000 RR’la geçerek, sürüş performansının her bir verisini kaydettiğimiz tarihi bir sürüş yapmak ve bu efsanevi geçidin hatıralarını ölümsüzleştiren bir deneyim ortaya çıkarmak istedik.

Yarış pistlerinden edinilen tüm deneyimi sergilemek için Türkiye’nin en virajlı yollarından olan Kırkdilim Geçidi’ni seçtik. Yarım asırdan uzun bir tarihe sahip olan bu yolda sadece virajların keskinliği değil, aynı zamanda yükselen rakım ve yolun kayganlığı da Yeni S 1000 RR’ın performansı için belirleyici olacaktı.

KIRKDİLİM SÜRÜŞÜ VERİ HARİTASI

Race Pro modunu kullanarak gerçekleştirdiğimiz sürüşte, Yeni S 1000 RR'ın performansını her bir virajda kayıt altına aldık. Yükselen rakımın etkisiyle birlikte, gidiş ve dönüş yönlerinde motosikletin hızı, virajlardaki yatma açısı, G-Force Gecikme ve G-Force Hızlanma özellikleri titizlikle ölçüldü. Ayrıca, gelişmiş gidon açısı sensörü ile gelen “Fren Kayma Yardımı” ve “DTC Kaydırma Kontrolü”'nün devreye girdiği noktalar da kaydedildi.

Doğasında hız olan S 1000 RR, ardı ardına gelen keskin virajları geride bırakırken ön/arka ABS güvenle hız kesmesini, “Fren Kaydırma Yardımı” virajlara uygun açıda kayarak girmesini ve “DTC Kaydırma Kontrolü” virajlardan dengeli biçimde çıkmasını sağladı.

BMW Motorrad Connected ile Kırkdilim’e Bağlandık

BMW tarafından geliştirilen ve her kilometreyi eşsiz bir sürüş deneyimine çeviren BMW Motorrad Connected App ile sürüş esnasında anlık olarak mesafe, rakım, hız, yatma açısı gibi önemli performans bilgilerini senkronize bir şekilde kaydettik.

POV sürüş deneyimini izlerken kaydettiğimiz her bir veriyi gerçek zamanlı olarak takip edebilir ve Kırkdilim sürüşünü daha yakından keşfetme şansına sahip olabilirsiniz.