Ev yapımı ıspanaklı börek, ister el açması ister hazır yufkadan olsun, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanız için harika bir fırsat sunar. İşte adım adım kolay ıspanaklı börek yapımı!

Kahvaltıların ve öğleden sonra çay keyfinizin vazgeçilmezi olacak ıspanaklı börek tarifiyle, dışarıdan alınanlara taş çıkaracak lezzetler yaratabilirsiniz. Bu basit adımlarla ıspanaklı böreği evde nasıl hazırlayabileceğinizi öğrenin.

Ispanaklı börek, malzemeleri kolayca bulunabilir ve yapımı pratik olan bir lezzettir. Aileye ve misafirlere sunabileceğiniz bu lezzetli böreği yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgiler haberimizde.

MALZEMELER

1 yumurtanın sarısı
5 yufka
2 yumurta
1 bardak yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su

İçi için:

Yarım kilo ıspanak
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı çörek otu

Basit malzemelerle tadına doyamayacağınız kete tarifi Basit malzemelerle tadına doyamayacağınız kete tarifi

TARİF

Bir tencereye yağ ekleyerek soğanları kavurun.
Temizleyip doğradığınız ıspanakları ekleyin.
Tuz ile karabiberi ekleyin.
Ispanaklar suyunu salınca altını kapatın ve kenarda bekletin.
Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, su ve zeytinyağını çırpın.
Tepsiyi yağlayıp pişirme kâğıdı serin.
Bir yufkayı yayın ve fırça ile yoğurtlu karışımdan sürün.
İkinci yufkayı da buruşturup ilk yufkanın üzerine yerleştirin.
Sostan sürün ve ıspanaklardan alarak kaşıkla her yerine gelecek şekilde sürün.
Üzerine bir yufka daha serin.
Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Kalan sosu üzerine dökün.
Yumurta sarısı sürün.
Çörek otu serpin.
Böreği dilimleyin ve sıcak fırına verin.
180 derecede 30 dakika pişirin.

Ispanaklı börek, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir ve evde yapımı son derece basit ve eğlencelidir. Bu tarif sayesinde, hem sağlıklı hem de lezzetli börekleri kendi mutfaklarınızda kolayca yapabilirsiniz. Ailenizle ve dostlarınızla keyifli anlar geçirirken, bu pratik ve lezzetli böreği denemekten çekinmeyin!