İlçenin eğitimle ilgili sorunlarının Meclis gündemine getirilmesi amacıyla, ilgili dosya İYİ Parti Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili (Fahri Çorum Milletvekili) Şenol Sunat’a ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’ya teslim edildi. 

İki vekilinin de konunun takipçisi olacakları, konuyla yakından ilgilenecekleri ve sorunları Meclis gündemine taşıyacakları ifade edildi. İYİ Parti Kargı Belediye Başkan Adayı Cemil Sözen ve İYİ Parti İlçe Başkanı Numan Moral, Kargı’da eğitim sorunları arasında yer alan Meslek Yüksekokulu (Hitit Üniversitesi) binası ve öğrenci yurdu, Fen Lisesi öğretmen ihtiyacı, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu binası ve Öğretmenevinin durumunu ayrıntılı bir şekilde yazarak, dosyayı İYİ Parti Milletvekillerine teslim ettiler. 

KARGI İLÇESİ EĞİTİM SORUNLARI

Hazırlanan dosyada Kargı’daki eğitim sorunları ise şöyle ifade edildi:

MESLEK YÜKSEKOKULU (HİTİT ÜNİVERSİTESİ ) BİNASI VE ÖĞRENCİ YURDU SORUNU

Kargı Meslek Yüksek Okulu 2015 yılında Hitit Üniversitesine bağlı olarak açılmış, halen 2 bölüm olarak eğitimine devam etmektedir. Bu güne kadar hizmet binası ve öğrenci yurdu yaptırılamamıştır. Geçici olarak sağda solda barınan öğrenciler, öğretmenevinin yıkılmasıyla ortada kalmışlar, bir kısmı yakın ilçemiz Osmancık’a ( 60 km ) günlük geliş gidiş yapmaktadırlar.

FEN LİSESİ ÖĞRETMEN İHTİYACI SORUNU

Kargı Fen Lisesi, öğretmen atama puanlama sistemi değiştirilerek ( 16 puan ) Alaca, Sungurlu, İskilip seviyesine getirilmiştir. Kargı, Çorum’a 120 km, Kastamonu, Çankırı, Sinop illerine daha uzak mesafede mahrumiyet bir ilçedir. Doğal olarak öğretmenler Kargı’yı tercih etmemektedirler. Bu da,  eğitim seviyesini ve öğrenci giriş puanı seviyesini düşürmüştür.

MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ (ÇPL) BİNA SORUNU

Mesleki Anadolu Lisesinin binasının “depreme dayanaksız” raporunun bir yıl öncesinden bilinmesine rağmen hiçbir tedbir alınmayıp, Fen Lisesine taşınarak ikili eğitime geçilmiş; iki okul da mağdur olmuştur. 

Kargı Tarihi Yağlı Güreşlere hazırlanıyor Kargı Tarihi Yağlı Güreşlere hazırlanıyor

CUMHURİYET İÖO BİNA SORUNU.

Cumhuriyet İÖO binasının “depreme dayanaksız” raporunun iki yıl öncesinden bilinmesine rağmen hiçbir tedbir alınmayıp, Atatürk İÖO’na taşınarak ikili eğitime geçilmiş; iki okul da mağdur olmuştur. 

ÖĞRETMENEVİ BİNA SORUNU. 

Kargı Öğretmenevi binasının “depreme dayanaksız” raporunun iki yıl öncesinden bilinmesine rağmen hiçbir tedbir alınmayıp, kurum tamamen kapatılmıştır. İlçe de başkaca da otel olmadığı gibi hem misafirler hem de orayı kullanan öğrenciler mağdur olmuşlardır. Hatta Fen Lisesi ve Meslek Yüksek Okulunu öğrenci kaydına gelen veliler araçlarında sabahlamışlardır. İktidarın yerel temsilcileri, AKP’nin Belediyesi ve genel-yerel yönetimler dahil üzerlerine ölü toprağı serpilmişçesine duyarsızlık göstermişlerdir.”