Sabahlarınızı biraz daha renkli ve lezzetli hale getirmeye ne dersiniz? Karadeniz'in geleneksel mutfak kültüründen çıkan kaygana, kahvaltılarınızı zenginleştirecek bir tarif olarak karşınızda. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu eşsiz lezzet, tüm aileyi mutlu edecek.

Kahvaltı sofralarınızda yenilik arayışındaysanız, Karadeniz'in geleneksel lezzeti kaygana tam size göre. Krep ve omletin muhteşem uyumuyla hazırlanan kaygana, sağlıklı ve lezzetli malzemelerle dolu. Bu tarif, sabahlarınıza tat katarken, güne enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

Karadeniz bölgesinin mutfak kültüründen gelen bir lezzet olan kaygana, kahvaltılarınızı baştan yaratmaya hazır. Bu eşsiz tarif, krep ve omletin enfes buluşmasıyla hazırlanıyor ve içerisindeki sağlıklı yeşilliklerle sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Sabahları daha keyifli hale getirecek kaygana tarifiyle, gününüze en iyi şekilde başlayın.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

TARİF

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

Karadeniz'in geleneksel lezzeti kaygana ile kahvaltılar artık daha renkli ve lezzetli. Bu pratik ve sağlıklı tarif, aileniz ve sizin için harika bir alternatif sunuyor. Krep ve omletin bu muhteşem buluşmasıyla hazırlanan kaygana, sabah rutininize yeni bir soluk getirecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi