Kandil simidi, Berat Kandili'nin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Evde kendi yaptığınız simitlerle sevdiklerinize özel bir ikramda bulunmak ister misiniz? İşte adım adım kolay ve lezzetli kandil simidi yapımı!

Berat Kandiliniz mübarek olsun! Bu özel günde, ağızda dağılan kıyır kıyır kandil simidi yaparak sevdiklerinizle paylaşmanın mutluluğunu yaşayın. Pastanelerdeki gibi lezzetli simitler için gereken her şey burada.

Sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz mübarek Berat Kandili'nde, ev yapımı kandil simidi ile sofralarınızı şenlendirin. Sirke, susam ve çörek otu ile hazırlayacağınız kıyır kıyır simitlerle, kandilin tadını çıkarın.

KANDİL SİMİDİ MALZEMELER

125 gram margarin

2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı mahlep

2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı toz şeker

Türküye konu olan lezzet: Çorum Madımağı Türküye konu olan lezzet: Çorum Madımağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3-4 su bardağı kadar un

ÜZERİ İÇİN

2 yumurta akı

Susam (ya da çörek otu)

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Kandil simidi tarifi için önce malzemelerinizi oda sıcaklığında hazırlayın. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın.

Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

Berat Kandili'nde hazırlayacağınız ev yapımı kandil simidi ile sevdiklerinizin yüzünde bir gülümseme yaratın. Bu özel günü, birlik ve beraberlik içinde, lezzetli ikramlarla kutlayın. Unutmayın, paylaştıkça çoğalan bu mutluluğu, ev yapımı kandil simidinizle taçlandırabilirsiniz. Herkese mutlu ve huzurlu bir Berat Kandili dileriz!