Kakaolu çatlak kurabiye, hem pratik yapımı hem de lezzeti ile favori tariflerinizden biri olacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım tarif.

Lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bir kurabiye tarifi arıyorsanız, kakaolu çatlak kurabiye tam size göre. Kolay yapımı ve enfes tadı ile bu tarif, sofralarınızın yıldızı olacak. İşte detaylar.

Şeflerin sakladığı gizli tarif: Her öğüne yakışan tane tane Pirinç Pilavı Şeflerin sakladığı gizli tarif: Her öğüne yakışan tane tane Pirinç Pilavı

Pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? Kakaolu çatlak kurabiye tarifi ile hem kolayca hazırlayabileceğiniz hem de lezzetiyle beğeni toplayacak bir atıştırmalık yapabilirsiniz. İşte tarif.

Çatlak Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

2 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

4 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

Kurabiyeleri kaplamak için ise:

1 su bardağı pudra şekeri

Tarifi

Orta boy bir kaba yumurtaları ve şekeri alın, mikser veya çırpma teli ile iyice çırpın.

Şekerler eriyip karışımın rengi kırık beyaz hale geldiğinde sıvı yağı ekleyerek biraz daha çırpın.

Üzerine kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyin.

Son olarak unu eleyin ve bir spatula yardımıyla malzemeler birleşene kadar karıştırın. Hamurun kıvamı kurabiye hamurundan biraz daha cıvık olacak ve daha çok brownie hamuruna benzeyecektir.

Hazırladığınız hamuru streç filme sararak en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen kurabiye hamurunu çıkarın ve ceviz büyüklüğünde toplar koparıp minik toplar halinde şekil verin.

Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pudra şekeri ile kaplayın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 8-10 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin.

Kakaolu çatlak kurabiyeleriniz hazır. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi