Herkesin beğeneceği tatlı: Sütlü Un Helvası nasıl yapılır? Herkesin beğeneceği tatlı: Sütlü Un Helvası nasıl yapılır?

Evde puf puf kabaran poğaçalar yapmanın püf noktalarını keşfedin. Bu tarif ile poğaçalarınız her zaman mükemmel yumuşaklıkta olacak.

Yumuşacık poğaça yapmanın sırları bu tarifte gizli. İster kahvaltıda, ister çay saatinde, bu poğaçalar her zaman favoriniz olacak.

Poğaça yapmanın tüm inceliklerini öğrenin ve kendi mutfaklarınızda harikalar yaratın. İşte en lezzetli poğaça tarifi!

PUF PUF KABARAN POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Yumuşacık poğaçalarınız hazır.

Poğaça tarifimizi denediyseniz, sonuçlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın! Yaptığınız poğaçalar nasıl oldu? Tavsiyeleriniz veya eklemek istediğiniz başka malzemeler var mı? Fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz. Ayrıca, tarifimizi beğendiyseniz ve daha fazla insanın denemesini istiyorsanız, lütfen sosyal medyada paylaşarak destek olun! Daha fazla tarif ve mutfak sırrı için bizi takip etmeye devam edin.