Sodalı börek, hem pratik hem de lezzetli bir hamur işi seçeneği sunuyor. Bu basit tarifle, kahvaltıda ya da öğle yemeğinde harika börekler yapabilirsiniz.

Herkesin bayıldığı Mini Bazlama tarifi: Yapımı çok kolay! Herkesin bayıldığı Mini Bazlama tarifi: Yapımı çok kolay!

Sodalı börek, kahvaltı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. İç malzeme seçeneklerinizle zenginleştirebileceğiniz bu börek, hem göze hem de damağa hitap ediyor.

Çıtır çıtır bir lezzet olan sodalı börek, pratik tarifi ile evde de kolayca yapılabilir. İşte adım adım sodalı börek yapımı!

MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

TARİF

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.
İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.
Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.
Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Bu basit ve lezzetli sodalı börek tarifiyle, kahvaltılarınız daha da özel bir hale gelecek. Herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi denemek için daha fazla beklemeyin. Şimdiden afiyet olsun!