Yiyenleri mest edecek: Evde yapabileceğiniz en iyi Anne Kurabiyesi tarifi Yiyenleri mest edecek: Evde yapabileceğiniz en iyi Anne Kurabiyesi tarifi

Ailenize özel bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız, beşamel soslu ıspanak graten tam size göre. Bu tarif, ıspanağı ve beşamel sosu ustaca birleştirerek muhteşem bir tat sunar.

Mutfakta yeni bir şeyler denemeyi seviyorsanız, beşamel soslu ıspanak graten yaparak lezzetli bir maceraya atılabilirsiniz. Bu tarif, her yemek kitabında olması gereken klasiklerden biridir.

Beşamel soslu ıspanak graten, hem hafif hem de tatmin edici bir yemektir. İşte bu sağlıklı ve lezzetli yemeği evinizde kolayca nasıl hazırlayabileceğinizin sırları.

Beşamel soslu ıspanak graten

MALZEMELER

Yarım kilo ıspanak
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy haşlanmış patates
1 orta boy rendelenmiş havuç
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
karabiber

Beşamel sos için;

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Üzeri için;

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

TARİF

Öncelikli olarak ıspanağımızı temizleyip irice doğrayalım. Zeytinyağında önce yemeklik doğradığımız soğanı birkaç dakika kavuralım. Ardından salçamızı ekleyelim Birkaç kez çevirelim.
Son olarak ıspanağı da ekleyelim. Suyunu salıp sonra çekene kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim.
Tuz ve karabiberimizi de ekleyelim. Kendi halinde ılımaya bırakalım. Beşamel sos için erittiğimiz tereyağında unu birkaç dakika kadar kavuralım. Sütü yavaş yavaş ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Ocaktan alalım.
Haşlanmış patatesi irice doğrayalım. Havucu da iri bir şekilde rendeleyelim. Bu iki sebzeyi pişmiş ıspanak ile iyice karıştıralım. Küçük boy dikdörtgen fırın kabına sebze karışımını döşeyelim. Üzerine beşamel sosu ekleyelim. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
Önceden hafif ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Beşamel soslu ıspanak graten, ıspanak ve beşamel sosun eşsiz uyumuyla mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanıza olanak tanır. Bu tarif, besleyici değerleriyle dikkat çekerken, muhteşem lezzetiyle de tüm aile bireylerinden tam not alacak. Fırında kızaran kaşar peynirinin altında saklı zengin ve kremsi lezzetleri keşfetmek için daha ne bekliyorsunuz? Deneyin ve bu lezzetli yemeği kendi yemek listeye ekleyin!