Okul Müdürü Kerim Mandıralıoğlu, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, hayatın bir misafirlik olduğunu ve bu misafirlikte her durakta önemli kazanımlar olduğunu belirtti. Öğrencilere verdiği nasihatlarda dünyevi ve uhrevi bilinçle hareket etmelerini, vatan ve millet için sorumluluklarının farkında olmalarını öğütledi.

20 yıl önce gişe memuru olarak çalışmaya başladığı bankaya müdür oldu 20 yıl önce gişe memuru olarak çalışmaya başladığı bankaya müdür oldu

Kerim Mandıralıoğlu, “Bazı şeyler vardır ki, ömürde bir defa yaşanır. Gerçekte hayatın kendisi de öyledir. Hayat bir defa yaşanan misafirliktir. Peygamber Efendimizin dünya hayatını ağaç gölgesinde dinlenen yolcuya benzetmesi de dünyada misafir olduğumuzu göstermez mi? İlkokul durağı, lise durağı ve bundan sonraki duraklar… Hayat yolculuğunuzun İmam Hatip Lisesi durağını burada tamamladınız. Sevgili Yavrular! Siz sıradan bir okul bitirmediniz. Hem dünya hem de ahiret bilinci kazanmaya çalıştınız. Çift kanatlı kuş misalisiniz yani. Bülbül misali güzel yerlere uçmanız büyük arzumuz. Dinimiz, vatanımız, milletimiz için sorumluluklarınızın farkında olun. 
Hepinizin geleceğe ait bir hedefi olsun. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr fayda vermez. İmam Hatipli olmak beyaz elbise giymek gibidir. Kir, leke götürmez. Ahlaklı, erdemli olmak en büyük amacınız olsun. Dürüstler her zaman kazanır çünkü.

Elbette her başlangıç güzel, her bitiş zordur. Bazı şeylerin kıymeti elimizden uçup gittiği zaman anlaşılır. Buradan aldıklarınızın kıymetini de hayatınız boyunca anlayacaksınız. Belki sizin hoşunuza gitmeyen isteklerimiz olmuştur. Ama şuna inanın ki bunların hepsi sizin geleceğiniz içindi. Son olarak üniversite sınavlarında ve her şeyden öncesi de hayat sınavınızda başarılar diliyorum. Rabbim yardımcınız olsun inşallah." İfadelerini kullandı.

Editör: Ulaş Odabaş