Yoğun ilgi gösterilen konsere başta öğretim elemanları olmak üzere öğrenciler ve müzikseverler katıldı. Konserde sırasıyla Bağlama Topluluğu, Flüt Topluluğu ve Hitit Oda Orkestrası sahne aldı. 

Bağlama topluluğu ilk olarak Kastamonu yöresine ait Çifte Çıkar Martinimin Dumanı ile Kız Bahçende Gül Var mı türkülerini seslendirdi. Ardından bağlama Kütahya yöresine ait Delhadır Başındayım türküsünü seslendiren topluluk teknik düzeyi yüksek Azerbaycan yöresine ait Elmas ve Şenlik Raksı oyun havalarını başarıyla icra etti. 

Yaşayan Tarih Suraiya Faroqhi, Tokat'a geliyor Yaşayan Tarih Suraiya Faroqhi, Tokat'a geliyor

Konserin diğer bir bölümünde Flüt Topluluğu sahne aldı. Öğretim Elemanı Hatice Tök yönetimindeki topluluk Tschaikovksy'den Komitas'a, Ferit Tüzün düzenlemesi olan bir Sinop türküsünden Mozart'a kadar geniş bir yelpazede repertuvar örnekleri sundu.

Son olarak konserde Öğr. El. Çağatay Kaya yönetimindeki Hitit Oda Orkestrası sahnedeki yerini aldı. Orkestra ilk olarak ünlü besteci Bizet'nin meşhur İnci Avcıları Operasından bir eserle başladı. Devamında Nihavend Sirto, Drama Köprüsü ve Sordum Sarı Çiçeğe gibi Türk müziğinin seçkin eserlerini seslendiren Orkestra Tico-Tico ve Brahms'ın Macar Dansı No:5 eseri ile başarılı bir performans sergiledi. Orkestraya flütte Hatice Tök, piyanoda Akanda Doğan ve perküsyonda Dr. Öğr. Üyesi Ercan Baş eşlik etti. 

Konserin kapanış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcı ve Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Can Satır, yaşanan deprem felaketi ve beraberinde gelişen uzaktan eğitim sürecine rağmen başta 25.Türkiye Korolar Şenliğinden ödülle dönen Müzik Bölümü Çoksesli Korosu olmak üzere birçok başarılı etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm öğretim elemanı ve öğrencilere teşekkür etti. Müzik severlerin büyük beğenisini toplayan etkinlik Orkestra/Oda Müziği Konseri etkinliği hazırlayan öğretim elemanlarına belge takdimiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi