Tiramisu, özel günlerde veya aniden gelen misafirler için ideal bir tatlıdır. Mascarpone peyniri ve kedi dili bisküvileri ile hazırlanan bu tarif, tiramisunun klasik lezzetini sofralarınıza getirecek.

Hafif ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, evde tiramisu yapmak tam size göre. Bu yazıda, tiramisu yapımının malzemelerini ve püf noktalarını adım adım anlatacağız.

Evde tiramisu yapmanın keyfini çıkarın! Bu klasik İtalyan tatlısı, özellikle kahve severler için mükemmel bir seçenektir. Tarifimizle, tiramisunun tüm inceliklerini öğrenerek, kendi mutfaklarınızda uygulayabilirsiniz.

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler?

Kedidili bisküvi

Tüm komşularınızı kıskandırın: Kimse bu Şambali tarifine hayır diyemiyor Tüm komşularınızı kıskandırın: Kimse bu Şambali tarifine hayır diyemiyor

Kreması için;

6 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı süt
400 gram mascarpone peyniri (ya da labne peyniri)
1 paket vanilya
200 ml sıvı krema

Kedidili Bisküvileri Islatmak İçin:

2 su bardağı kahve (suda çözünen granül kahvelerden)

Tiramisu üzeri için;

Kakao

Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte bir tencerenin içinde su kaynatalım.
Su kaynağında tencerenin içerisine bir kap yerleştirip hazırladığımız yumurta sarılarını dökelim ve çırpmaya başlayalım
Ardından şeker ve sütü ekleyelim
Şeker erimeye başlayınca yaklaşık 7-8 dakika karıştırarak pişirelim.
Şeker erdiğinde ocaktan alıp, soğuması için bir kenara alalım.
Sıvı kremayı ayrı bir yerde mikser yardımıyla yoğun, akışkan bir hale gelinceye kadar çırpalım. Burada bir püf noktası paylaşmak yerinde olacaktır. Hazır kremaların hepsi aynı kıvamda olmuyor, eğer kremanız çok akışkan yani sıvıysa 1 yemek kaşığı un eklemek yerinde olacaktır.
Soğumaya bıraktığımız yumurta sarısı ile yapılan karışıma marcarpone peynirini de ekleyerek çırpalım. Burada mascarpone peynirine alternatif olarak labne peyniri de ekleyebilirsiniz.
Ardından vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edelim.
En son aşama ayrı bir yerde çırpıp hazırladığımız sıvı kremayı kremanın köpüğünü söndürmeden yarım ay şeklinde sıyırıp yavaşça karıştıralım.
Krema diğer malzemelerle homojen hale gelinceye kadar karıştıralım. Kremamız hazır. Şimdi tatlı yapımına geçelim.
Kedidili bisküvilerini soğuk su ile hazırladığımız kahve ile ıslatalım ve borcama dizelim
Ardından hazırladığımız kremanın yarısını dökerek düzgün bir şekilde yayalım.
İkinci kat için aynı şekilde kedidili bisküvilerini kahve ile ıslatıp dizelim ve kalan kremayı da üzerine yayalım.
Kremanın üzerini kakao ile kaplayalım. Bu son işlemdi. İşte orijinal İtalyan tatlısı olan tiramisumuz hazır.
1 gece buzdolabında bekledikten sonra tiramisu servise hazır.

Ev yapımı tiramisu, İtalyan tatlılarının en beğenilenlerinden biridir. Bu kolay tarifle, tiramisu yaparak hem pratik hem de lezzetli bir sonuca ulaşabilirsiniz. Mascarpone peyniri ve kedi dili bisküvilerin muhteşem uyumuyla hazırlanan tiramisumuz, sofralarınızın yıldızı olacak. Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi