Mercimek köftesi, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. İçinde kırmızı mercimek ve köftelik bulgur olan bu tarif, sizi ve sevdiklerinizi mest edecek.

Bu rehber, mercimek köftesi yapımının tüm detaylarını sunar. Malzemeler, püf noktaları ve servis önerileri ile mükemmel mercimek köftesini keşfedin.

Mercimek köftesi, pratik ve ekonomik bir yemek seçeneğidir. İşte adım adım lezzetli ve sağlıklı mercimek köftesi yapmanın yolları.

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 baş kuru soğan
1 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Kimyon
Pul biber
Karabiber

TARİF

Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi

Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin güzelce karışması sağlanır
Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.
Köftelere şekil verilerek, marul veya roka yaprakları üzerine dizilir.

Mercimek köftesi, malzemelerinin sağladığı lezzet ve sağlık avantajlarıyla mutfaklarda sıkça yer alır. Bu tarif ile mercimek köftesini kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. Deneyin ve bu lezzetle damakları çatlatın.

Editör: Haber Merkezi