Çorum Valiliği, yerel mutfağın incisi Çorum masaf mantısını tanıtmaya devam ediyor. Ramazan ayında ve diğer zamanlarda ilgi çeken bu lezzet, iftar sofralarının baş tacı.

Çorum masaf (tepsi) mantısı, Ramazan ayında iftar sofralarının önemli lezzetleri arasında yer alıyor.

Çorum Valiliği, Çorum mutfağını tanıtmaya devam ediyor. Valilik, şimdi de Ramazan ayında ve diğer aylarda ilimizin önemli lezzetleri arasında yer alan Çorum masaf mantısını tanıttı.

Çorum'da heyecanla beklenen proje: PEKOM inşaatı başladı! Çorum'da heyecanla beklenen proje: PEKOM inşaatı başladı!

Valilik, tanıtım yazısında şu ifadelere yer verdi:

Corummantisi

“Çorum masaf (tepsi) mantısı, geleneksel Çorum yemeklerindendir. Hamur kare şeklinde kesilir. 4 kulaklı olacak şekilde bükülüp yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine kavrulmuş kıyma, karabiber ve tuz ekilerek üstü bir yufka ile kapatılır.

Hazırlanan salçalı kaynar su tepsinin kenarından mantının üzerine dökülür. Tepsi ocak üzerinde çevrilerek yavaş yavaş pişirilir. Üzerine maydanoz ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir. 

Ramazan ayı boyunca iftar sofralarında yer alır.”

Ramazan ayı, birbirinden lezzetli yemeklerle dolu iftar sofralarını beraberinde getirirken, Çorum'un geleneksel tepsi mantısı da bu özel sofraların başköşesini süslüyor. Gerek Çorum Valiliği'nin tanıtım çabaları gerekse bu lezzetin kendine has tadı ve sunumu, onu iftar sofralarının vazgeçilmez bir parçası haline getiriyor. Özel günlerinizde, aile yemeklerinizde veya sadece yeni bir lezzet denemek istediğinizde, Çorum mantısının bu eşsiz tarifini deneyerek, iftar menülerinize yeni bir tat katabilirsiniz. Bu geleneksel lezzetle iftar sofralarınızı şenlendirin ve Ramazan ayının ruhunu en güzel şekilde yaşayın.