Çorum’un Osmancık ilçesinde parke taşlarının geri sökülmesiyle ilgili yüklenici firma ve Osmancık Belediyesi açıklama yaptı.

Yeşilçatma Mahallesinde sokaklara döşendikten sonra geri sökülen parke taşlarıyla ilgili açıklama yapan yüklenici firma yetkilisi Murat Zeyrekli, firmanın yaptığı hatadan kaynaklı olarak taşları geri sökmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Osmancık Belediyesi adına ilçenin farklı mahallerinde toplamda 30 bin metrekare parke taşı döşediklerini belirten Zeyrekli, kendilerinden kaynaklı hata nedeniyle Yeşilçatma Mahallesinde döşenen kilitli parke taşlarının bir kısmını geri söktüklerini ifade etti.
Taşların geri sökülmesiyle ilgili basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmaması nedeniyle açıklama yapmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Zeyrekli, “Firma olarak bu sene Osmancık Belediyesinden almış olduğumuz 30 bin metrekare kilitli parke ihalemiz vardı. Bu işi en hızlı şekilde bitirdik, Osmancık Belediyesi paramızı ödedi. Osmancık Belediyesiyle aramızda herhangi bir alacak verecek mevzumuz yoktur. Bizim personelimizin metrajlama hatasından kaynaklı bir kısım vardı, o da bu mahalleye denk geldi. Taşlarımızı geri aldık, burayı da temiz bir şekilde Osmancık Belediyesine teslim ettik” dedi.

Kaldirimsokme1

“Parasını alamadıkları için taşları söktükleri” yönündeki haberlere kendilerinin de şaşırdığını belirten Zeyrek, “Osmancık Belediyesiyle aramızda hiçbir zaman parasal problemimiz oluşmadı. Bizi gazetecilerden arayan da olmadı, firma yetkilisi olarak bilgi alan da olmadı. Bu bizim bilgimiz dahilinde değildir. Bizim yapmış olduğumuz işlerin tamamının metrajı belli. Bizim kendi firmamızın hatası bu. Biz de kendi hatamızı kimseye rahatsızlık vermeden bir an önce kaldıralım diye oluşan bir durum bu. Aksine çok teşekkür ediyoruz Osmancık Belediyesine. Tüm hak edişlerimizi gününde ve zamanında ödediler” ifadelerini kullandı.

SÖKÜLEN PARKE TAŞLARININ YERİNE YENİSİ YAPILDI

Osmancık Belediye Başkanı Gelgör’e hayırlı olsun dileklerini ilettiler Osmancık Belediye Başkanı Gelgör’e hayırlı olsun dileklerini ilettiler

Osmancık Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise sökülen parke taşlarının yerine hızlı bir şekilde yenisinin yapıldığı belirtildi.

Mahalle sakinlerinin mağdur edilmeden hızlı bir şekilde telafi çalışmasının yapıldığının vurgulandığı açıklamada, “ilçemizin farklı mahallelerine ihtiyaç duyulan sokakların yapılması için 30 bin metrekare parke taşı ihale edilmiştir. Yüklenici firma belirli metrajlarda hak ediş hazırlayarak faturasını kesmiş ve ödemesini almıştır.

Yeşilçatma Mahallemizin bir bölümünde yapılan çalışma onaydan geçmemiş ve kabul yapılmayarak hak ediş dışı tutulmuştur. İlgili firma burada yaptığı çalışmayı iptal ederek onaydan geçmeyen bölümdeki kilitli parke taşlarını geri sökmüştür. Bu alanda hızlıca telafi çalışması yapılmış ve mahalle sakinlerimiz mağdur edilmeden yerine yeniden parke taşı döşenmiştir.

Söz konusu çalışma kapsamında belediyemizin herhangi bir zararı ya da maddi kaybı olmadığı gibi yüklenici firmanın da belediyemizden teslim ettiği işlerle ilgili herhangi bir alacağı söz konusu değildir.

Dolayısıyla basında yer alan ‘parası ödenmediği için parke taşları geri söküldü’ şeklindeki haberler tamamen gerçek dışıdır” ifadelerine yer verildi.