Mercimek çorbası, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından. Hem hızlı hem de ekonomik olan bu çorbayı, farklı yörelerin tarifleriyle zenginleştirerek, sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. İşte size adım adım mercimek çorbası yapımı...

Herkesin severek tükettiği, besleyici değerleriyle dikkat çeken mercimek çorbası, pratik yapımıyla da göz dolduruyor. Size, herkesin beğenisini kazanacak harika bir mercimek çorbası tarifi sunuyoruz. İşte malzemeler ve yapılışı...

Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi

Sağlık deposu mercimek çorbası ile yemekleriniz artık daha lezzetli ve sağlıklı. Çocuklarınız için de ideal olan bu çorba, farklı tarif seçenekleriyle her zevke hitap ediyor. İşte mercimek çorbasının sırları ve yapılışı...

Mercimek Çorbası

Malzemeleri

3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı (dilerseniz zeytinyağı kullanabilirsiniz)
1.5 su bardağı kırmızı mercimek (1 su bardağı 200 ml)
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 kaşık un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı sıcak su (1 su bardağı 200 ml)

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kuru kaşığı nane (dilerseniz)

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Mercimek çorbası yapımına çorba tenceresine sıvıyağı ekleyerek başlayalım. Tencereye koyulan sıvıyağ ocakta ısıtılır.
Ardından 1 adet kuru soğan iri doğranır ve sıvıyağ içerisine eklenir.
Soğan ve yağ kavrulur.
Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı un eklenir. Unun kokusu çıkıp renk alana kadar kavrulur.
1 adet havuç soyulur ve iri parçalar şeklinde doğranır.
1 adet patates soyulur ve iri parçalar halinde doğranır.
Doğranan havuç ve patates tencereye alınır ve soğanlarla birlikte kavrulur.
Tencereye tuz, karabiber eklenir.
1.5 su bardağı mercimek bol suda yıkanır.
Ardından tencereye ilave edilir.
Tüm sebzelerle birlikte güzelce 2-3 dakika karıştırılarak kavrulur.
6 su bardağı sıcak su tencereye yavaş yavaş ilave edilir.
Tencerenin kapağı kapatılarak havuç ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Bu noktada ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin ki çorbanın dibi tutmasın.
Tüm sebzeler yumuşadığından çorbanın pürüzsüz bir kıvama ulaşması için blender kullanılır.
Tenceredeki tüm sebzeler blenderden geçirilir ve pürüzsüz kıvam elde edilir.
Çorba 5 dakika sonra ocaktan alınır.
Bir sos tenceresinde veya tavada 3 yemek kaşığı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı eritilerek kızdırılır.
Üzerine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı nane eklenir ve kızdırılır.
Kızan yağ ocaktan alınır.
Çorbanızı servis kasenize alın ve üzerine kızdırdığınız yağdan ilave edin.
Dilerseniz tüm yağı direkt tencereye ilave ederek de servis edebilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak mercimek çorbanız için kıtır ekmek hazırlayabilir, sunum aşamasında servisinize ekleyebilirsiniz.
Mercimek çorbanız hazır.

Mercimek çorbası, lezzeti ve sağlığa faydalarıyla Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Pratik yapımı ve çeşitlendirilebilir tarifi ile her mevsim sofralarımıza renk katıyor. Bu rehberle mercimek çorbasını mükemmel şekilde yapabilir, farklı malzemelerle tarifinizi zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi