Haşhaşın eşsiz lezzetiyle hazırlanan bu şerbetli kek, tatlı severlerin yeni favorisi olacak. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile misafirlerinizi şaşırtın. İşte haşhaşlı şerbetli kekin sırları.

Ev yapımı bir tatlı klasiği olan haşhaşlı şerbetli kek, özel günleriniz için mükemmel bir seçim. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damağınızda iz bırakacak. Şimdi bu lezzeti keşfetme zamanı!

Şerbetin ve haşhaşın muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kek, çay saatlerinizi tatlandıracak. Haşhaşlı şerbetli kek tarifiyle, tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayın. İşte adım adım yapılışı.

Haşhaşlı Şerbetli Kek Tarifi

Malzemeler

Keki için:

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

2 su bardağı su (400 ml)
2 su bardağı şeker

Üzeri için:

1,5 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt (300 ml)

Haşhaşlı Şerbetli Kek Tarifi

Haşhaşlı kekimizin öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım. Ardından kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayan şerbetimizi 15 dakika kaynattıktan ocaktan alalım. Soğuması için bir kenarda bekletelim.
Keki için karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım. Mikserle beyazlaşı köpük köpük olana kadar çırpalım.
Üzerine süt, sıvı yağ, irmik, un, mavi haşhaş, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Kek harcımız hazır olduktan sonra kullanacağımız borcamı sıvı yağ ile yağlayalım.
Daha sonra harcımızı borcama boşaltarak eşit bir şekilde yayalım.
Kekimizi önceden ısıttığımız 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen keki fırından alarak ilk sıcaklığının çıkması için bir kaç dakika bekletelim.
Üzerine kürdanla delikler açalım ve hazırladığımız şerbeti kekin üzerine gezdirelim.
Oda ısısına gelen keki soğuması için 1 saat kadar buzdolabına kaldıralım.
Üzerinin krem şantisi için çırpma kabına krem şantiyi ve sütü alalım. Mikserle koyulaşıp köpük kıvamını alana kadar çırpalım. Bu aşamada kullandığınız sütün soğuk olması gerekmektedir.
Soğuyan tatlımızın üzerine hazırladığımız krem şantiyi her yeri eşit olacak şekilde sürelim.
Ardından haşhaşlı şerbetli kekimizi dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.

Haşhaşlı şerbetli kek tarifi, evde tatlı yapmanın en keyifli ve lezzetli yollarından birini sunuyor. Bu eşsiz tarif, her lokmada şerbetin ve haşhaşın lezzetini damaklarınızda birleştiriyor. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, özel günlerinizde ve günlük çay saatlerinizde favoriniz olacak. Deneyin ve bu lezzetli tatlıyı sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi