Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gündeme getirerek, "Türkiye seçimini yaptı ve Cumhur İttifakı ezici bir üstünlükle parlamentoda çoğunluğu sağladı" dedi.

Çorum’da Cumhur İttifakı milletvekili ve il başkanları 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin AK Parti İl Binası’nda ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, en yakın rakibine 2 milyon 500 bin oy fark attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda en yakın rakibine 2.5 milyon oy fark attığını belirten Aşgın, "28 Mayıs seçimleri öncesi alanı geziyoruz ve alanda sadece Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı var. 28 Mayıs bu milletin bayramı olacak" ifadelerini kullandı.

Beştepe'de kritik Kabine Toplantısı: Ekonomi ve öğretmen atamaları masada Beştepe'de kritik Kabine Toplantısı: Ekonomi ve öğretmen atamaları masada

İlk turda Cumhur İttifakı'nın TBMM’de çoğunluğu sağladığını belirten Aşgın, "28 Mayıs’ta yapılacak seçimde farklı bir senaryo düşünmek bile istemiyoruz. Bu istikrarsızlık ve kaos olur. Milletimiz için felaket olur" dedi.

Aşgın, Millet İttifakı seçmenlerine de çağrıda bulunarak, "Cumhur İttifakı’nın bileşenleri dışında vatanını, bayrağını, değerlerimizle barışık CHP’liler, İYİ Partili’ler ne kadar Millet İttifakı’nda vatanperver varsa onların da istikrar devam etsin istiyorlarsa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeleri gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Kubilay Olcan