Çocuklarınızın spor yaparken güvenli bir şekilde gelişim göstermesini istiyorsanız, kardiyoloji muayenesini ihmal etmeyin. Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Osman Yılmaz, spordan...
Magnezyum eksikliği, modern yaşamın getirdiği beslenme alışkanlıkları ve su tüketim tercihleri nedeniyle giderek daha yaygın hale geliyor. Düşük magnezyum seviyeleri,...
TÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, yüksek sıcaklıkların özellikle 65 yaş üzeri bireylerde kalp...
Türkiye'de ve dünya genelinde kalp krizlerinin artmasıyla birlikte, Hitit Üniversitesi'nde yürütülen bir proje, bu alandaki tedavi yöntemlerine çığır açacak bir...
Kurban Bayramı, lezzetli sofralarıyla bilinir ancak et tüketimi konusunda dikkatli olmak şart. Prof. Dr. Fatma Çelik, bayramda etin nasıl tüketilmesi...
Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Dünya Kalp Haftası...
Kapya biberi, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biri olarak bilinirken, Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, bu lezzetli sebzenin sağlık yararlarına dair...
Guardian gazetesinin son haberine göre, nabzınızın hızı sağlığınız hakkında önemli bilgiler verebilir. Uzmanlar, nabzın yaş, sağlık durumu ve hatta yaşam...
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji ve Kalp-Damar Cerrahisi bünyesinde yeni kurulan koroner bakım ünitesi hizmete girdi.
Soğuk kış aylarında kalp krizi riski artıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Deniz, özellikle bu dönemde aşıların...
Harvard'daki araştırmacılar, her gün yarım kaşıktan fazla zeytinyağı tüketen kişinin demans riskinin yüzde 28 oranında düştüğünü ortaya koydu.
Aşırı sıcak ve nemli hava sağlıklı kişilerde bile kalbin yorulmasına neden olurken, kalp hastalarında ise şikayetleri daha da şiddetlendirebiliyor.