Utangaç mantı, adından da anlaşılabileceği gibi, görünümü ve tadıyla sıradışı bir lezzet sunuyor. Gelinim Mutfakta'nın bu popüler tarifini evde denemek isteyenler için, adım adım yönergelerle hazırlık sürecini sizler için derledik.

Renkli ve lezzetli bir mantı tarifi arayanlar için Gelinim Mutfakta'dan ilham alan bu rehber tam size göre! Utangaç mantı, kırmızı pancar suyuyla hazırlanan hamuru ve zengin iç harcıyla fark yaratıyor.

Ev yapımı lezzetlerin tadını çıkarmak isteyenler için televizyondan alınan bu özel tarif, utangaç mantıyı adım adım nasıl yapabileceğinizi gösteriyor. Hem pratik hem de enfes bu tarifi kaçırmayın!

UTANGAÇ MANTI TARİFİ

malzemeler

Hamuru için;

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık kırmızı pancar suyu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

350 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon

Sosu için;

1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı

Basit malzemelerle tadına doyamayacağınız kete tarifi Basit malzemelerle tadına doyamayacağınız kete tarifi

Sunum için;

450 gram süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
3 yemek kaşığı sıvıyağ

UTANGAÇ MANTI YAPILIŞI

Un, su, yumurta ve tuzu yoğurup çok sert bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp dinlenmesi için bekletin.
Soğanları rendeleyip suyunu iyice sıkın. Baharatlarla beraber kıymayı iyice yoğurun.
Hamuru dinlendirdikten sonra bezelere ayırın.
Tezgahı unlayıp her bezeyi oklava ile açın.
Açtığınız hamurunuzu istediğiniz büyüklükte kare şeklinde kesin.
Her kareye de kıymalı harcı yerleştirip uçlarını birbirine yapıştırarak kapatın.
Kaynayan suya tuz ilave edin ve mantıları içine atıp pişirin.
Ara ara kontrol edin fazla yumuşamamasına özen gösterin.
Yoğurdu biraz suyla seyreltin. Dilerseniz yoğurdun içine ezilmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Tereyağını da tavada eritin. Üzerine salça ekleyip kavurun.
Az miktar su ile açın ve kaynatın.
Baharatlarını da ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
Mantıyı süzüp üzerine önce yoğurdu ardından salçalı sosu dökün.
Sıcak servis edin.

Gelinim Mutfakta programından alınan bu özel utangaç mantı tarifi, herkes tarafından sevilecek bir lezzet vaad ediyor. Nursel Ergin'in beğenisini kazanan bu tarif, evde de kolaylıkla hazırlanabilir.